U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 70 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

32 novozaražene osobe s područja su grada Daruvara, 13 novooboljelih osoba s područja je grada Bjelovara, po 5 novozaraženih osoba s područja je grada Grubišnog Polja i općine Rovišće, 4 novooboljele osobe s područja su grada Garešnice, po 2 nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su na područjima općina Đulovac i Sirač, a po 1 novozaražena osoba s područja je općina Šandrovac, Hercegovac, Velika Pisanica, Dežanovac, Končanica, Velika Trnovitica i Zrinski Topolovac.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 76 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih 3 na respiratoru. Također, 20 pacijenata je na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi jesu li pozitivni na koronavirus ili ne.

U samoizolaciji je u našoj županiji 2114 osoba.

Preminula je jedna osoba s koronavirusom čime dolazimo do ukupno 54 osobe preminule od početka pandemije s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Pozivamo naše građane da budu odgovorni i nose medicinske ili zaštitne maske, drže distancu, peru ruke te da se pridržavaju svih propisanih nužnih epidemioloških mjera – stoji u dopisu Stožera BBŽ-a.