Piše: Vedran Cindrić

Nakon današnje sjednice Stožera civilne zaštite Bjelovarsko – bilogorske županije, župan Damir Bajs obavijestio je da su u posljednja 24 sata došla četiri pozitivna nalaza na COVID – 19. Radi se o tri osobe iz Daruvara i o jednoj osobi iz Bjelovara.

-Trenutno imamo 13 aktivnih slučajeva i s tom brojkom smo županija koja ima najmanje oboljelih na područuju cijele Hrvatske. U samoizolaciji su 132 osobe – istaknuo je župan Bajs i dodao.

-Županijski stožer u dogovoru sa Nacionalnim stožerom donio je odluku da se ove godine neće održati Jesenski međunarodni bjelovarski sajam. Ta manifestacija okuplja iznimno veliki broj izlagača, stoga rizik je prevelik i morali smo to otkazati – kazao je župan Bajs te se dotaknuo početka školske godine.

-Preporuke Nacionalnog stožera su da djeca od 1. do 4. razreda ne moraju nositi maske, a viši razredi mogu i ne moraju. Također, Nacionalni stožer je rekao da se školski satovi mogu produživati ili smanjivati po potrebi. Ravnateljstva županijskih škola rade intennzivno na tome kako organizirati prijevoze učenika te kako organizirati da stariji razredi ne moraju nositi maske to jest da im se omogući zadovoljavajuća distanca. U ponedjeljak imamo završni sastanak gdje ćemo znati konačne odluke. Inače, BBŽ će osigurati oko 50 tisuća maski za učenike, učitelje i zaposlenike škola – zaključio je župan Damir Bajs.