Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Zaposlenik Gradske uprave koji je bio sudionik posljednje sjednice Gradskog vijeća također je obolio od koronavirusa. Podsjetimo, na navedenoj sjednici koja je održana 17. srpnja u bjelovarskom KMC-u prisustvovala je osoba kojoj je dijagnosticiran COVID – 19 zbog čega su svi sudionici Gradskog vijeća zajedno s novinarima po nalogu epidemiologinje Vesne Grgić poslani u samoizolaciju.

Hrebak – to je cirkus

Budući da je sjednica postala žarište koronavirusa odluka epidemiologinje Grgić o slanju svih sudionika u izolaciju ispostavila se ispravnom, no saborski zastupnik i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak nije poštivao tu odluku te se u utorak otišao samostalno testirati u Zagreb da bi mogao prisustvovati konstituirajućoj sjednici Vlade te je u petak, tri dana nakon odluke epidemiologinje Grgić o samoizolaciji za Novi list izjavio da je ta odluka za njega cirkus i da se iza svega krije politika.

-Koja je logika zatvoriti sve sudionike? Već sam tada bio negativan na testu i imao Capakovo rješenje da mogu u Sabor, dobro se osjećam i nemam simptome. Najčudnija je gospođina odluka uslijedila u srijedu navečer, rekla je da svi koji su bili na sjednici moraju u samoizolaciju, ispričao nam je Hrebak.

On sumnja da je u pozadini odluke Vesne Grgić – politika.

– Gospođa je pod patronatom župana Damira Bajsa, koji je na izborima bio na listi sa SDP-om, a poznato je da se Bajs i ja baš ne volimo. Ne znam koji bi drugi razlog bio. Uostalom, nitko osim zaraženog s te sjednice nema nikakve simptome. Za mene je to cirkus – izjavio je, između ostalog, u petak za Novi list Dario Hrebak.

Priopćenje Grada

Inače, zbog novonastale situacije Grad Bjelovar obratio se jutros (nedjelja 8 sati) s priopćenjem kojeg prenosimo u cjelosti.

-Vezano uz situaciju nastalu nakon održane sjednice Gradskoga vijeća Grada Bjelovara, 17. srpnja 2020., na kojoj je bila prisutna osoba kojoj je naknadno utvrđeno da je pozitivna na virus Covid-19, obavještavamo vas da je potvrđena još jedna osoba pozitivna na Covid-19 koja je također sudjelovala na tom događaju.

Ovim putem želimo sve građane obavijestiti i o izmijenjenom načinu rada Gradske uprave od ponedjeljka, 27. srpnja 2020. Naime, Gradska uprava normalno i dalje nastavlja s radom, no kako bi održali epidemiološku situaciju dobrom, ponovno uvodimo posebne zaštitne mjere u radu sa strankama.

U skladu s tim, molimo sve građane koji trebaju obaviti bilo što u Gradskoj upravi, a nije neophodno da dolaze osobno, da prvo nazovu na broj telefona (043) 622 000 ili da pošalju mail na jedan od gradskih mailova koji se nalaze na internetskim stranicama Grada Bjelovara, nakon čega će biti upućeni djelatniku zaduženom za određeno područje. Dolaze li ipak osobno, potrebno je obratiti se zaštitaru na ulazu koji će ih potom uputiti u daljnje postupanje. Gradska blagajna bit će zatvorena do daljnjega. O svim promjenama obavještavat ćemo na vrijeme putem medija, gradskih internetskih stranica i društvenih mreža. 

Sve građane molimo za razumijevanje i strpljenje. U ovoj nezavidnoj situaciji, koja je pogodila čitav svijet, važno je da svi ostanemo odgovorni i pridržavamo se svih mjera i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite kako bi zaštitili sebe i svoje bližnje. -stoji u priopćenju Grada.