Piše: Vedran Cindrić

Prošli tjedan u bjelovarskom Veleučilištu, a u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Bjelovar, pisac, vojni analitičar i admiral u mirovini, Davor Domazet – Lošo predstavio je svoju knjigu ‘Admiralovi zapisi 2 – što je istina?’ u sklopu koje je Bjelovarčanima održao i multimedijalno predavanje.

U tom ‘hramu’ znanja bjelovarskih studenata svi prisutni mogli su čuti Lošu kako u svom osebujnom stilu govori da su Ante Pavelić i Tito bili ‘igrači’ ratnog britanskog pemijera Winstona Churchilla, kako je Tito bio mason te kako je Titova štafeta zapravo simbolično bila njegovo spolovilo s kojim je želio po cijeloj Jugoslaviji ostaviti svoje sjeme. Također se moglo čuti i kako su Prvi svjetski rat počeli masoni kako bi se rušilo kršćanstvo.

No, krenimo redom.

Pred nazočnim studentima i svim gostima Lošo se prije svega dotaknuo Francuske revolucije, Španjolskog građanskog rata, pada Berlinskog zida, Tita te naposljetku i požara na katedrali Notre Dame u Parizu.
Tokom cijelog predavanja najveći naglasak je bio na, kako kaže, sustavnom rušenju kršćanstva u Europi od strane raznih masona, a za Francusku revoluciju ističe da je početak zla u Europi.

-Francuska revolucija je zlo samo po sebi i tada se dogodio prvi ideološki genocid u Europi. Naime, tada je 40 tisuća svećenika zatočeno, deportirano ili ubijeno. Cilj je bio da u cijeloj Europi s lica zemlje budu izbrisani svećenici i kraljevi. Uostalom, Marseljeza je najkrvoločnija himna svijetu – istaknuo je Lošo. Dodao je da se Španjolski građanski rat nema pravo nazivati građanskim jer, kako kaže, u njemu su sudjelovali vojnici i dobrovoljci iz 40 zemalja.

Španjolski građanski rat je zapravo bio progon kršćana iz Europe. Ista stvar se događala i u Oktobarskoj revoluciji gdje je također ubijeno 40 tisuća svećenika, a gdje su iznimno mnogo patili naša braća Armenci. Naime, Armenci su najstarija kršćanska nacija i naš daleki ‘blizanac’ i tamo su mnogi propatili zbog svoje vjere. Stoljećima se radi na progonu kršćanstva u Europi pod krinkom raznih revolucija i političkih previranja, a i nedavni požar u Notre Dameu to potvrđuje – kaže Lošo i naglašava svoje viđenje požara koji uzdrmao svjetsku javnost.

Požar u Notre Dameu

Tko normalan može misliti da se to slučajno dogodilo. Pa glavni čovjek za rekonstrukciju crkve je izjavio da požar nije nastao zbog tehničkih razloga, a da su električne instalacije promijenjene 2010. godine. Uostalom, jedino se urušio središnji toranj s križem, a francuski novi zakoni nalažu da se križ uklanja iz javnih prostora i površina. Možete misliti kako će onda nakon rekonstrukcije za par godina vratiti križ. Sve je to mudro i zlobno osmišljeno. Toranj su srušili masoni i sotonisti – naglasio je Lošo i dodao da se slaže s tvrdnjom pariškog političkog znanstvenika Philippea Portiera koji kaže da iza učestalih napada na francuska crkvena zdanja stoji sotonistički pokret koji sve više jača.

I Prvi svjetski rat su započeli masoni predvođeni onim britanskim kako bi se rušilo kršćanstvo na putu prema svjetskoj hegemoniji nakon čega su nestala četiri carstva. Inače, ideju ‘Velike Srbije’ koristili su masoni da na njoj sagrade Jugoslaviju, a Srbi su tu pak istu Jugoslaviju koristili da u nju natrpaju ‘Veliku Srbiju’ – pričao je Lošo.

U svom strastvenom obraćanju Lošo se dotaknuo i Tita za kojeg je rekao da je zajedno s Antom Pavelićem bio suradnik Winstona Churchillom. Za Tita je također rekao da je bio poliglot.

-Ljudi koji govore više jezika kada umiru, posebno u bolovima, u tom bunilu zaborave sve jezike i posljednje riječi govore na svom materinskom jeziku. Tito kada je umirao u ljubljanskoj bolnici posljednje riječi je rekao na njemačkom jeziku. Mislim da je sve jasno – izgovorio je Lošo.

Također, rekao je da se Churchill divio Josipu Brozu, a da je pravi vladar NDH-a bio Slavko Kvaternik, a ne Pavelić. Na spomen Nikole Tesle rekao je da je genetski Hrvat i tko drugačije misli ne želi s njim ni razgovarati.

Ime pape Franje ne želi izgovoriti

Na predavanju je izjavio da je Švicarska zemlja masonerije. Hvalio je Papu Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. dok je za papu Franju rekao da mu ne želi ni ime izgovoriti.

Izjavio je i da se Rusija vratila na vrh svjetske moći jer je nakon mnogo desetljeća ponovno otvorila vrata Kristu i vjeri te da je vrijeme da i Europa to učini jer nas ubuduće neće biti.

Inače, nakon predavanja Lošo nije želio odgovarati na pitanja, ali svejedno je uslijedilo mnogo oprečnih mišljenja na što je Lošo dobacio da se pročita njegova knjiga u kojoj je, kaže, podastro određene dokaze za svoje tvrdnje.