Mladi bjelovarski violončelist Emanuel Pavon održao je ovih dana solistički recital u Glazbenom salonu Arheološkog muzeja u Zagrebu. Iako je, kako je uoči nastupa priznao za Bjelovarac, imao blagu tremu, pred mnogobrojnom publikom Emanul je posao odradio odlično. To nam je potvrdio i njegov profesor iz bjelovarske Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Krešimir Mihelić.

-Emanuel je oduševio publiku, koja ga ‘nije pustila’ bez odsviranog dodatka. Atmosfera u odlično popunjenoj dvorani, poznatoj po odličnoj akustici, bila je upravo idealno mjesto za istinski glazbeni užitak.

Pažnja s kojom je publika pratila njegove izvedbe nesumnjivo je djelovala i na Emanuela, koji je iz takta u takt bio sve uvjerljiviji pa su i izvedbe djela suvremenih skladatelja, koje publika najčešće teško prihvaća, ispraćene dugotrajnim aplauzom pokazujući da je Emanuel uspio u svojoj želji da publici pruži doživljaj koji će dotaknuti njeno srce i dubinu duše, kao što je najavio u programskom listiću koncerta – zaključuje prof. Mihelić.