Svi koji su unatrag nekoliko prolazili državnom cestom kroz Severin primijetili su novu regulaciju prometa. Prije svega, riječ je o raskrižju s novim semaforom koji bi trebao povećati sigurnost prometa.

-Osnovna njegova značajka je semaforizacija raskrižja uz izvođenje prometne trake za lijeve skretače kako bi se odvojili prometni tokovi za različite smjerove kretanja vozila. Uz semafor je izveden i preventivni detektor brzine koji vozače upozorava na prekoračenje brzine, a u slučaju prekoračenja brzine šalje o tome obavijest semaforu koji automatski uključuje crveno svjetlo – pojašnjavaju iz PU bjelovarsko-bilogorske dodajući kako navedeno raskrižje ni po čemu osobito ne odudara od ostalih sličnih opasnih mjesta pa tako niti po broju i posljedicama prometnih nesreća.

Iako se od 2011. godine na ovom raskrižju nije dogodila nijedna prometna nesreća sa smrtnim ishodom, ranije je bilo stradavanja sa smrtnim posljedicama te je ovo raskrižje ušlo u program sanacije „opasnog mjesta“ Hrvatskih cesta d.o.o. Zagreb. Puštanje u promet novog raskrižja pozdravio je i načelnik Severina Žarko Žgela napomenuvši kako će odsada vozači ipak morati prilagoditi brzinu.

-Unazad 20 godina na ovom raskrižju dogodio se velik broj prometnih nesreća od kojih su neke, nažalost, imale i smrtne posljedice. Upravo je zato bilo nužno nešto napraviti za sigurnost svih naših mještana, ali i svih onih koji prolaze ovim putem. Smatram kako je semafor izvrsno rješenje jer sada je tok prometa sporiji budući da su vozači ipak primorani smanjiti brzinu – kazao je načelnik Žgela.