BJELOVAR – Tko čeka taj i dočeka. Odahnuli su čuvari Sirele nakon što je konačno uz državnu prometnicu prema Čazmi postavljena tabla s putokazom za obližnju ambulantu opće prakse. Iz vikenda u vikend apelirali su da se nešto poduzme zbog građana koji lutaju u dane vikenda tražeći izvanrednu liječničku pomoć ili trebaju podići nalaz korona testa spremaju li se na neki operacijski zahvat. Jedne subote poslijepodne u kratkom vremenu izbrojali su 20-tak osoba koje su lutajući dolazile do porte i molile za pomoć. Mnogi su se s istim problemom obraćali i našoj redakciji. Među njima i Maja Dobrić iz Velikih Zdenaca. Pretprošle subote s bolesnim je djetetom hodala od vrata do vrata, niti ne znajući da je dežurstvo za vrijeme trajanja pandemije izmješteno iz bolničkog kruga.

– Dijete mi ima temperaturu, a danas se pojavio i osip. Budući da je vikend znala sam da moram u Bjelovar. Prvo sam otišla na staru portu bjelovarske bolnice ne znajući da hitna ambulanta više ne radi na toj adresi. Tamo su me uputili u ambulantu kod Sirele, kažu samo prema Čazmi. Kada sam našla Sirelu nigdje u mom vidokrugu nisam primijetila ikakvu ambulantu. S djetetom u naručju prvo što je bilo otišla sam do portira Sirele i on me uputio gdje je ambulanta. Molim vas recite odgovornima neka stave neke oznake na cestu jer ovo nema smisla. Nitko tko ovdje ne živi ne može pronaći ambulantu koja je skrivena duboko u dvorištu – apelirala je Dobrić.

Taman kada smo se po drugi put spremali službeni dopis uputiti upravi Doma zdravlja stiže radosna vijest. Čitatelj koji svakodnevno dolazi na spomenutu lokaciju zbog posla, fotografirao je netom postavljenu tablu. Sada više nitko ne bi trebao lutati od vrata do vrata, pogotovo ne s bolesnim djetetom u naručju.