Damir Bajs, nositelj liste Zajedno za Bjelovar koja je, još uvijek neslužbeno, druga po broju osvojenih mandata u izborima članova Vijeća Mjesnih odbora, čestitao je koaliciji HSLS-a i HSS-a na pobjedi.

– Koalicija HSLS i HSS dobila je najviše glasova, što je i logično jer su izašli na sedam mjesnih odbora više. Zadovoljan sam rezultatom liste čiji sam bio nositelj jer smo sada druga politička opcija u Bjelovaru, a naš rezultat je najbolji do sada. Dobili smo najviše glasova do sada i najveći broj mandata – poručio je Bajs. Kazao je i kako smatra da je HDZ gubitnik izbora te da su sada u Bjelovaru postali tek treća opcija, sa značajno manjim brojem glasova u odnosu na HSLS-HSS i koaliciju Zajedno za Bjelovar.

Glas za HSLS je glas za HDZ

– Sukladno broju glasova i mandata trebali bismo dobiti i odgovarajući broj mjesnih odbora. No, prije izbora najavili smo da postoji mogućnost postizborne koalicije HDZ-a i HSLS-a, ali to je opovrgnuto. No, vrlo brzo ćemo vidjeti hoće li HSLS-ovi vijećnici podržati HDZ-ove tamo gdje HDZ ima većinu i hoće li HDZ podržati HSLS tamo gdje HSLS ima većinu – naglasio je Bajs.

Iako službeni rezultati izbora za članove Vijeća Mjesnih odbora još uvijek nisu poznati, u nedjelju oko 23 sata bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak proglasio je pobjedu koalicije HSLS-a i HSS-a. Objavio je da je ta koalicija prikupila 1814, koalicija Zajedno za Bjelovar 1734 glasova, HDZ 1470 glasova i koalicija HDS-ABB214 glasova.

Hrebak: Građani honorirali naš rad

– Građani su očito honorirali ovih zadnjih godinu i pol dana sve ono što smo napravili u Gradu Bjelovaru. Ukupno naša HSLS-HSS koalicija je osvojila 1814 glasova, najveći je to broj glasova koje je jedna stranka osvojila na ovim izborima. Ujedno izračunali smo da ćemo dobiti 98 vijećnika, dakle najveći broj vijećnika na ovim izborima i ono što je najbitnije, očekujemo da će naša koalicija dobiti 17 predsjednika mjesnih odbora – izjavio je gradonačelnik Hrebak sinoć portalu u vlasništvu svog kandidata s liste za Vijeće Mjesnih odbora. Vrijedi napomenuti i kako su birači u pet mjesnih odbora na izbor imali samo listu koalicije HSLS-HSS, a u jednom samo listu HDZ-a.