Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Idući tjedan na bjelovarskim cestama će se naći novo dvokomorno vozilo Komunalca u koje je uloženo više od dva milijuna kuna. Ovo novo i moderno vozilo obogatilo je vozni park bjelovarskog Komunalca i treće je u posljednje tri godine.

-Ovo vozilo financirali smo isključivo vlastitim sredstvima. S PDV-om košta malo više od dva milijuna kuna. Ono je tehnička pretpostavka za uspješnu realizaciju ambicioznih planova i strategije gospodarenja otpadom. Naime, naš cilj je osigurati kontinuiranu kvalitetnu i sigurnu isporuku usluga našim korisnicima, a jedan od uvjet za to je kvalitetan vozni park – kazao je Ivan Ivančić, predsjednik Uprave Komunalca. Dodaje da se radi o dvokomornom vozilu za odvojeno prikupljanje frakcija.

-Vozilo će u jednom prolazu moći kupiti dvije frakcije. Inače, uspješno smo se kandidirali za sufinanciranje iz EU fondova za još dva dodatna vozila koja bi trebala doći sljedeće godine. Ovo koje smo sami isfinancirali će biti na cestama idući tjedan kada vozači prođu obuku – zaključio je Ivančić.