Kampanja za predstojeće lokalne izbore službeno počinje za tjedan dana, ali za članove bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a ona je već započela u subotu navečer stranačkim okupljanjem u Velikoj Trnovitici. Miro Totgergeli, predsjednik županijskog HDZ-a i kandidat za župana u tamošnjem društvenom domu okupio je široko društvo u kojem su bili predsjednici temeljnih ogranaka, općinskih i gradskih organizacija, kandidati za čelna mjesta u gradovima i općinama te koalicijski partneri iz HSS-a i HSLS-a, u najkraćem glavnina ljudi koji bi na svojim leđima trebali iznijeti teret predstojećih izbora i HDZ-u osigurati priželjkivanu pobjedu. Kako i priliči takvom okupljanju na kojem se zbijaju redovi i jača stranačko jedinstvo, Totgergeli je održao motivacijski govor u kojem se osvrnuo na porazno stanje u županiji koja je po gospodarskoj snazi nažalost na posljednjem mjestu u Hrvatskoj te u najkraćem predstavio ključne točke programa kojeg će provoditi nakon što postane župan.

Tom prilikom posebno se osvrnuo na projekt izgradnje nove bolnice i suludu odluku o kreditnom zaduženju koje bi ugrozilo zdravstveni standard građana. Dotakao se i projekta brze ceste i gradnje jednog kolnika koji bi nas već iduće godine spojio sa Zagrebom. Posebno je naglasio kako njegov protukandidat i oni koji ga podržavaju u javnosti namjerno krivo predstavljaju ideju gradnje jednog kolnika izjednačavajući je s gradnjom obične državne ceste što naravno nije istina.

Govoreći o stanju u poljoprivredi podsjetio je da će kao novi župan osigurati da prijave na natječaje nacionalnih i EU fondova za OPG-e, obrtnike i male poduzetnike postanu besplatne. U programu kojeg namjerava provesti posebno mjesto ima i briga za stare i nemoćne za koje program pomoći u kući planira pokrenuti u svim gradovima i općinama. Uz sve to najavio je i sufinanciranje udžbenika za učenike osnovnih škola te za predloženi program dobio glasno odobravanje i veliku podršku. Sam izbor Velike Trnovitice za mjesto iz kojeg se kreće u izbornu utrku i priželjkivanu novu pobjedu nije slučajan i on ima dvostruku simboliku. Naime, Miro Totgergeli potječe upravo iz Velike Trnovitice u kojoj je s roditeljima živio prve godine svog života. Drugi razlog je što je općina Velika Trnovitica, kako je to i sam načelnik Ivan Marković istakao, najbolje ogledalo nemarnog odnosa županijske vlasti i samog župana Bajsa koji sredstva županijskog proračuna ne usmjerava tamo gdje su uistinu potrebna nego prema onima koji ga politički podupiru.

Njegove riječi najbolje potvrđuje izgled tamošnje ambulante koja je u ruševnom stanju i dok ona propada župan Bajs obnavlja neke koje su u puno boljem stanju. Isto je i s prometnicama koje su u nadležnosti županije i u koje već godinama nije uložena ni jedna kuna. U Velikoj Trnovitici su u takvom stanju da je po njima gotovo nemoguće voziti, ali župan za njihovu obnovu ne želi ni čuti a istodobno obnavlja prometnice u općinama iz kojih dobiva političku podršku. –Naša općina je najbolji dokaz da župana ne zanima ravnomjeran razvoj županije nego samo osobni probitak ali srećom nakon ovih izbora to će se konačno promijeniti – istako je načelnik Ivan Marković uvjeren u pobjedu Mire Totgergelija i koalicije HDZ-HSS-HSLS.