Odavno je poznato da Bjelovarčani vole čitati romane svog nekadašnjeg sugrađanina Gorana Tribusona tako da nije veliko iznenađenje što se njegov roman ‘Vrijeme ljubavi’ nalazi na prvom mjestu najposuđivanijih knjiga knjižnice u prošloj godini. Inače, roman ‘Vrijeme ljubavi’ Tribuson je u studenom predstavio u Gradskoj knjižnici koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Ovim romanom, Tribuson je zaokružio svoju kvatrologiju, koju čine romani Rani dani, Trava i korov i Mrtva priroda koji su također vrlo traženi u našoj knjižnici. Na drugom mjestu nalazi se roman Kristiana Novaka, ‘Ciganin, ali najljepši’, krimić s brutalnim ubojstvima nepoznatih osoba koje se trebaju istražiti. Među najčitanijim domaćim piscima u prošloj godini nalaze se i Ivica Ivanišević i Marina Vujčić s romanom Otpusno pismo kao i Pavao Pavličić s romanom Hladna fronta.

Što se tiče stranih autora, najtraženija autorica je Jude Deveraux. Ova 70-godišnja američka spisateljica čijih je čak 40 novela bilo bestseller u New Yorku sa svojim romanom ‘Baršunasto obećanje‘ drži prvo mjesto po posuđivanju u Gradskoj knjižnici. Roman ‘Vlak siročadi’, spisateljice Christine baker Kline također je iznimno popularan roman među Bjelovarčanima kao i Paule Hawkins Djevojka u vlaku. Što se tiče stručne literature, svakako treba izdvojiti djelo Ilije Pejića, ‘Mirisi iscrpljena vala’ koje je oduševilo znanstvene i stručne krugove.  Pejić je ovo detaljno i iscrpno djelo o bjelovarskim piscima pripremao čak 10 godina, a knjiga je ispisana na čak 830 stranica i svakako je iznimno tražena. Također, treba istaknuti teološko djelo Neala Donalda Walscha ‘Razgovori s Bogom’ koje Bjelovarčani u velikom broju čitaju.