U travnju slavimo rođendan poznatoga bajkopisca Hansa Christiana Andersena. Upravo na njegov rođendan, 2. travnja, u svijetu se već četrdeset godina obilježava Međunarodni dan dječje knjige. Hrvatska udruga školskih knjižničara toj se proslavi pridružuje manifestacijom Knjižna booka. Riječ je o svečanosti dječje knjige i čitanja koja se u Hrvatskoj održava već treću godinu zaredom.

Knjižna booka održana je 3. travnja, a domaćin je bila Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu. Na svečanosti je sudjelovalo 200 učenika osnovnih i srednjih škola. Oni su svojim nastupima na različite načine predstavili knjigu i ljubav prema čitanju.
Medicinska škola Bjelovar imala je svoje bučne predstavnike. Filip Šegavac pročitao je svoju nagrađenu pjesmu Čudan san. Ovom prigodom uručena mu je i nagrada za ovu pjesmu. Naime, Filip je osvojio treću nagradu na natječaju Kanižajada-Limačijada o čemu smo već pisali, a uručili su mu je predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara Vanja Jurilj i voditelj programa Siniša Cmrk. Nagradu, koja je inspirirana leptir mašnom koju je rado nosio pjesnik Pajo Kanižaj oblikovala je akademska slikarica i skulptorica Marija Vuletić.
U programu je sudjelovala i Morana Brljak koja je kazivala svoju autorsku pjesmu Nebo. Morana je oduševila i rasplakala publiku, a o snazi njezine poezije možete se osvjedočiti uskoro na predstavljanju postera poezije.