Kada je krajem prošle godine Bjelovarčanima predstavila svoju prvu knjigu pod naslovom „Oprosti“, Snježana Vurnek je svojim neobičnim rukopisom literarne proze i poezije iznenadila i svoje najbliskije prijatelje, koji su je do tada poznavali kao autoricu tekstova koje redovito objavljuje na vlastitu blogu. No svojim književnim prvijencem, ova je 50-godišnja Bjelovarčanka, državna službenica i samohrana manjka dvoje djece, uspjela, kako sama kaže, iznenaditi i samu sebe. Naime, nakon Bjelovara, zaredali su se pozivi za predstavljanje njezine ispovjedne knjige o „ljubavi, smislu i besmislu trajanja života“, kako je u svojoj recenziji ustvrdio prof. Ivan Pinter.

U općinskoj vijećnici njezine rodne Ivanske, Snježana je sredinom ožujka po četvrti puta predstavljala svoju knjigu, a tomu su prethodile promocije u đurđevačkom muzeju u Staroj tvrđi te Gradskoj knjižnici Franjo Marković u Križevcima.

-Na svim dosadašnjim susretima bila je zamjetna duboka emotivna povezanost s mojim porukama i njihovo razumijevanje, bez obzira na neobičnost moga stila. Na nekim je susretima bilo i suza, posebice u ženskome dijelu publike, što je samo još jedna potvrda moje iskrenosti i tematskog odabira koji se tiče svih nas – kaže Snježana.

Dodaje kako je desetak primjeraka njezine knjige „otputovalo“ u ruke Hrvata iz daleke Australije, a s njezinim sadržajem uskoro će se upoznati i publika na predstavljanju u Čakovcu i Zagrebu. U međuvremenu, Snježana Vurnek priprema roman za koji već odavno ima idejnu okosnicu.