Goran Tribuson definitivno je najomiljeniji bjelovarski pisac jer kako drugačije opisati poplavu posjetitelja koje se dogodila sinoć u knjižnici Petar Preradović gdje je predstavljao svoj novi roman. Ovaj Bjelovarčanin sa svojim se romanima vinuo u najčitanije hrvatske pisce, a razlog književog susreta s akademikom Tribusonom je njegov novi roman Vrijeme ljubavi koji je završni dio autobiografske proze.

-Vrijeme radnje romana su 50-e i 60-e godine prošlog stoljeća. Priča je to o prvim simpatijama, ljubavi prema malim sitnicama koje su nam uljepšavale djetinjstvo poput skupljanja markica ili odlaska u kino – rekao nam je Tribuson. Pred velikim auditorijem prisjetio se svoga djetinjstva u Bjelovaru, raznih anegdota koje su nasmijela publiku do suza, ali druženja u mladim danim s ostalim legendama Bjelovara poput Hrvoja Horvata i Bogdana Diklića.

-Više se ni ne sjećam svih svojih romana jer kada napišem neko djelo onda ono više ne pripada meni već čitateljima. Tako sam nedavno bio pozvan u Sloveniju da sa profesorima i studentima Filozofskog fakulteta debatiram o svojem romanu Povijest pornografije koji sam napisao prije 29 godina. Shvatio sam da se uopće ne sjećam radnje i bit romana pa sam na putu do Slovenije na brzinu čitao vlastiti roman da im mogu parirati u dijalogu – kroz smijeh je prepričao Tribuson jednu od mnogobrojnih anegdota. Inače, ovaj iznimno produktivni pisac diplomirao je i magistrirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te je napisao 30-ak romana i filmskih scenarija (vec)