Piše: Vedran Cindrić

Situacija s koronavirusom je stavljena pod kontrolu pa je tako Nacionalni stožer civilne zaštite dopustio da se od ovoga tjedna otvore i kina što je svakako razveselilo brojne filmoljupce. Stožer je naveo preporuku da publika sjedi u svakome redu, ali s razmakom od jednog i pol metra, odnosno na svakom trećem mjestu uz obveznu dezinfekciju ruku. Kako se bjelovarsko kino pripremilo za današnje otvorenje razgovarali smo s Denisom Hladišem, ravnateljem bjelovarskog KMC-a.

-Da, večeras nakon više od dva mjeseca krećemo s projekcijama. Večeras naša publika ima priliku pogledati akcijski film ‘Bloodshot’, a sutra akcijsku komediju ‘Otkrila sam špijuna’. Sukladno navedenim mjerama u prodaju puštamo 30 posto kapaciteta odnosno 44 mjesta – naveo je Hladiš. Dodaje da je KMC do koronakrize imao veliku posjećenost, ali da je sada teško prognozirati da li će se publika odmah vratiti.

-Imali smo dobru situaciju do zatvaranja. Bio je veliki broj kvalitetnih filmova, održavali smo i matineje koje su uvijek bile popularne. Sada je ponuda na tržištu novih filmova poprilično slaba. Ali to nije samo kod nas, tako je u cijelom svijetu jer se filmska industrija naprosto zaustavila. No, zato ćemo našoj publici ponuditi malo drugačiji filmski repertoar. Kombinirat ćemo europski i američki film. Mislim da je bolje da publici ponudimo nove europske filmove nego neku reprizu američkog blockbustera. Vidjet ćemo još što ćemo i s matinejama koje su uvijek bile popularne. Teško je unaprijed reći da li će roditelji sada dovoditi djecu na filmove. No, vjerujem da će ubrzo sve sjesti na svoje i da ćemo raditi kao i prije – istaknuo je Hladiš. Dodao je i da je ispred pulta gdje se prodaju ulaznice postavljen i zaštitni pleksiglas te da će se kokice i dalje moći kupovati.