U tijeku je obnova krovišta sportske dvorane Sokolane II koju osim školaraca svakodnevno koristi i veliki broj sportaša i rekreativaca. Kako se više nitko ne sjeća kad je i je li uopće nešto mijenjano na dvorani od kada je izgrađena, ne čudi da je krov počeo prokišnjavati i više nije bilo moguće odlagati obnovu.
-Ukupna je vrijednost ove investicije je 400 tisuća kuna i time će se u potpunosti obnoviti krovište koje je bilo dotrajalo i više nije moglo zadržavati kišu, što pričinjava velike štete u unutrašnjosti dvorane. Cijeli smo projekt kandidirali na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i dobili 161 tisuća kuna, dok će ostatak novca biti osiguran u gradskom proračunu- kaže gradonačelnik Antun Korušec.
Energetska komponenta investicije je obuhvaćena u paralelnoj izmjeni staklenih ploča na dvorani, čime će se osjetno poboljšati izolacija i smanjiti nemali troškovi održavanja dvorane. Osim krovišta dvorane obaviti će se još dio dodatnih radova na spoju sa zgradom Kulturnog i multimedijalnog centra.
-Riječ je o međuprostoru između dvije zgrade koji ima ravan krov, ali također ima dosta problema sa odvodnjom oborina pa ćemo i taj dio dovesti u red – pojašnjava gradonačelnik Korušec.
Rokovi za završetak radova su kratki jer treba što prije povući novac iz Fonda za zaštitu okoliša pa bi sve trebalo biti dovršeno do 15. studenog. Izvođač radova je domaća tvrtka Česma usluge.