BJELOVAR – Kulturni i multimedijski centar Bjelovar putem natječaja Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) osigurao je 20 tisuća kuna potpore za program imena “Kino za sve”. U sklopu ovog programa prikazivat će se europski filmovi, klasici, dokumentarci, domaći filmovi i nezavisni filmovi, a “Kino za sve” otvorit će se idući četvrtak, 2. svibnja ciklusom filmova legendarnog komičara Charlieja Chaplina.

-HAVC i Kino mreža, čiji je član i KMC, organiziraju “Dane smijeha” uz koje ćemo započeti i program “Kino za sve”. U sklopu ciklusa filmova Charlieja Chaplina idući četvrtak, 2. svibnja s početkom u 19 sati prikazat ćemo čak četiri filma – Mališan, Pasji život, Dokoličar i Useljenik. Cijeli program ukupno traje dva i pol sata, a između svih filmova bit će kraća pauza. Važno je naglasiti da će ulaz za sve posjetitelje u četvrtak biti besplatan, dok će inače ulaznice za filmove iz programa “Kina za sve”, koji će ići četvrtkom od 20 sati iznositi 15 kuna – otkrio je ravnatelj KMC-a Denis Hladiš i dodao da će sljedećih mjeseci u bjelovarskom kinu biti prikazani neki od najboljih europskih i dokumentarnih filmova posljednjih godinu dana.

-Uz to, u utorak, 30. travnja u 10 sati organiziramo također besplatnu senzornu projekciju za djecu s poteškoćama u razvoju. Ova je projekcija specifična pošto su i program, ali i okruženje prilagođeni djeci s posebnim potrebama. Ovu projekciju organiziramo u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, a na programu će biti animirani film “Nevjerojatna priča o divovskoj kruški” – istaknuo je Hladiš. (sg)