BJELOVAR – Karlo Sokač (19) mladi i perspektivni nogometni vratar koji je prve seniorske korake napravio u Bjelovaru i koji je ujedno prošao Dinamovu školu nogometa te bio pred potpisivanjem ugovora za Slaven Belupo teško stradao prvoga siječnja na novogodišnjoj noći u prometnoj nesreći u Križevcima. Naime, Karlo se te kobne noći nalazio na stražnjem sjedalu BMW-a kojeg je vozio njegov prijatelj, a koji se uslijed neprilagođene brzine zaletio u betonski stup nakon čega je Karlo u Zagrebu hitno operiran zbog puknuća četiri vratna kralješka da bi zatim bio poslan na liječenje u Varaždinske toplice u kojima je boravio od 27. siječnja do 31. srpnja na račun HZZO-a. No, iako Karlo i dalje ne osjeća noge te ne može stisnuti šake, HZZO je nakon šest mjeseci odbio plaćanje daljnjeg liječenja u toplicama uz pojašnjenje da kod njega više nema napretka. S takvim mišljenjem ne slaže njegova obitelj koja kaže da je napredak vidljiv i da su Karlu i dalje potrebne toplice. Zbog navedene situacije, a  s obzirom da dan boravka u toplicama iznosi 620 kuna, obitelji Sokač i njegovom ocu Davoru, koji inače posljednjih 13 godina živi u Bjelovaru i radi kao profesionalni glazbenik, javili su se brojni prijatelji i donatori koji su pomogli obitelji da se isplati cifra za dio daljnjeg liječenja.

Napredak se vidi

– Posljednjih 13 godina živim u Bjelovaru, a Karlo je svoje prve seniorske korake napravio upravo u NK Bjelovaru kod trenera Maria Kosa. Kao velika golmanska nada bio je u Dinamu tri godine i prošao je sve hrvatske selekcije. Bio je korak pred potpisivanja ugovora sa Slaven Belupom i onda se dogodila ta strašna noć – priča nam Davor Sokač, Karlov otac i nastavlja.

– Karlo svaki dan osjeća napredak i zato smatramo da bi trebao još boraviti u toplicama, a i on se s tim slaže. Nisu to veliki pomaci već milimetarski, ali su pomaci. Stoga smo mi roditelji platili za mjesec kolovoz boravak u toplicama gdje ima vrhunsku njegu i gdje mu se jedino može osigurati napredak. Nakon toga mi se javio jedan moj dragi prijatelj iz Njemačke i on je sam platio Karlovo liječenje za rujan. Javio se i Karlov prijatelj te nekadašnji golman Rijeke, a sada Verone te je i on pomogao. Javili su se i dečki iz Dinama te brojni moji i Karlovi prijatelji kojima sam neizmjerno zahvalan. No, liječenje je zaista skupo i svaka pomoć je dobrodošla – kaže nam Davor i nastavlja

Karla su posjetili i Dinamovi igrači

-Karlo sada osjeća lijevu ruku, može ju podići, ali ne može stisnuti šaku. Na desnoj ruci također ne može stisnuti šaku, ali počeo je pomicati palac i  to nakon što mu je HZZO prestao plaćati liječenje što znači da su pomaci i dalje itekako mogući stoga se nadam da ćemo uspjeti skupiti dovoljno novaca da Karlo još šest mjeseci provede u toplicama – naveo je Davor te se zahvalio svima koji su pomogli i koji će pomoći. (vec)

Broj računa za Karlovo liječenje

Budući da dan Karlovog liječenja u Varaždinskim toplicama iznosi 620 kuna, svaka novčana pomoć je itekako dobrodošla. Stoga, Karlo ima otvoren tekući račun u Zagrebačkoj banci HR42 2360000 3248916159. Karlova adresa je Kalnička 64, 48260 Križevci.

Mlada reprezentacija uz Karla

Hrvatska U – 21 reprezentacija prošli je tjedan u Varaždinu pregazila Grčku s 5-0 te ostvarila iznimno važnu pobjedu u kvalifikacijama za Euro. Igrač utakmice je bio kapetan mlade reprezentacije Hrvatske Nikola Moro, koji je dominirao terenom te postigao dva pogotka. Nakon utakmice Moro je pred svim medijima rekao da pobjedu posvećuje Karlu.

-Čuo sam se na dan utakmice s tatom Karla Sokača te mu rekao da ćemo pobijediti za njega što smo i učinili. Svi smo uz njega i nadam se da će se brzo i uspješno oporaviti – izjavio je Moro.