ZADAR – Vjekoslav Karakaš iz garešničkog Phoenix Gyma ne prestaje oduševljavati. Na međunarodnom natjecanju GPC (Global powerlifting committee) Croatia openu održanom u Zadru osvojio prvo mjesto u mrtvom dizanju, odnosno dead liftu. Garešničanin je u kategoriji Masters II za natjecatelje do 65 kilograma podignuo 162,5 kilograma čime je srušio svjetski rekord koji je i do sada držao.

-S obzirom da sam prvo želio vidjeti u kakvom sam stanju, natjecanje sam otvorio sa 150 kilograma. Tim rezultatom sam ostvario normu za Europsko prvenstvo. Kada sam tu težinu odradio bez većih problema odlučio sam se za 162,5 kilograma i u tome sam uspio – pojašnjava Karakaš koji je već ovaj tjedan trebao nastupiti na Europskom prvenstvu u mađarskom gradu Tiszahecshe.

Nastup na Europskom prvenstvu sam morao otkazati. S obzirom da neću nastupiti na Europskom prvenstvu, onda ne mogu ostvariti ni normu za Svjetsko prvenstvo. Tako je za mene ova natjecateljska godina praktički završena. Razlog zbog kojeg sam otkazao put u Mađarsku je financijske prirode. Naime, nemam adekvatnu podršku krovnih sportskih institucija koje na pravi način ne prate moje rezultate. Iz tog razloga sam odlučio otići iz Garešnice i ubuduće ću sreću potražiti u Pakracu gdje se nadam da ipak imaju više sluha za vrhunski sport – požalio se Karakaš.