Na kraju prošle sezone Kuglački klub Bjelovar dobio je u Stjepanu Manjkasu novog predsjednika. S novim čelnim čovjekom očekivale su se određene promjene, točnije pojačanja, tijekom ljetnog prijelaznog roka. Međutim, to se nije dogodilo. Bjelovar će u novu prvoligašku sezonu ući s identičnim igračkim kadrom, izuzev Brune Milinkovića koji je propustio gotovo cijelu prošlu sezonu i koji će karijeru nastaviti u zagrebačkom Obrtnik Torbaru. Ipak, zadržavanje igračkog kadra iz prošle sezone veliki je uspjeh za Bjelovar što potvrđuje i kapetan te ponajbolji igrač Željko Košutić.

– Naš primarni zadatak bio je zadržati sve igrače iz prošle sezone i u tome smo uspjeli. Drugi zadatak bio je pronaći adekvatno pojačanje u čemu nismo uspjeli. Bilo smo u pregovorima s nekoliko kvalitetnih igrača, no nismo se uspjeli dogovoriti. Moramo biti iskreni i reći da je danas u kuglanju teško naći pojačanje, pogotovo za nas. U našem bazenu jednostavno nema igrača koji bi bili pojačanje za Bjelovar, a dovoditi nekoga iz recimo Zagreba, Osijeka ili neke susjedne zemlje ne bi bilo realno. Mi jednostavno ne možemo platiti nekog profesionalnog igrača koji bi nam donio dodatnu dimenziju

– pojasnio je Košutić koji je uvjeren da će Bjelovar u sljedećoj sezoni u najmanju ruku ponoviti šesto mjesto iz prethodnog prvenstva.
– Kvalitetom bi na vrhu ponovno trebali biti Mertojak i Zaprešić. Iza njih su Grmošćica, Poštar i Osijek, a tu smo negdje i mi. Iza nas su sigurno Rijeka, Novska, Kandit i Velebit. To znači da možemo očekivati minimalno ponavljanje šestog mjesta, a uz malo sreće i nešto bolji rezultat. Usudio bi se reći da je liga čak i nešto slabija nego prošle sezone što će nam dodatno olakšati posao – najavio je kapetan Bjelovara.
Topnici će sezonu otvoriti 16. rujna na Gradskoj kuglani protiv Osijeka. Zatim slijedi gostovanje u Zaprešiću, te u trećem kolu domaći susret protiv Velebita. Prvi dio sezone završava 18. studenoga kada naši kuglači dočekuju Novsku. Kao i prethodnih sezona od Topnika se očekuju domaće pobjede te osvajanje što većeg broja bodova na gostovanjima.

– Tu nema nekakve velike filozofije. Mi na Gradskoj kuglani protiv svih očekujemo pobjedu. To smo pokazali i prošle sezone kada smo svladali Zaprešić koji je kasnije upravo zbog tog poraza ostao bez prvenstva. Važno je da Kasumović i ja zadržimo nivo forme iz prošle sezone, iako i kod nas ima još dosta mjesta za napredak. Vokšan i Šantek su cijelu prošlu sezonu imali velikih problema s ozljedama i nisu bili na svojim uobičajenim brojkama. Tijekom ljeta su se zaliječili i sljedeće sezone će ih biti izuzetno teško dobiti.

Za preostala dva mjesta u ekipi konkuriraju Nikola Košutić, Goran Grof i Luka Mijić. Sva trojica su tijekom prošle sezone u nekoliko navrata pokazali ogroman potencijal. Međutim, nedostaje im konstantnosti. To se dobiva s iskustvom kojega sada ipak imaju. Kad se sve zbroji moram reći da sam izuzetno optimističan prije početka sezone. Imamo sve preduvjete za dobar rezultat – najavio je Košutić uz napomenu da je Bjelovar vjerojatno jedina prvoligaška ekipa u Hrvatskoj koja je sastavljena isključivo od domaćih igrača. U tu kvotu spada i Kausmović koji je iz Novske, no već dugi niz godina je član Bjelovara tako da ga se smatra domaćim igračem.