BJELOVAR – U Športskoj zajednici Grada Bjelovara zaista ne nedostaju problemi. Naime, ova udruga koja je samo prošle godine iz gradskog proračuna dobila šest milijuna kuna i koja bi trebala brinuti o bjelovarskom sportu više od tri mjeseca nema zakonske predstavnike što bi za takvu udrugu koja broji veliki broj članova trebalo biti nedopustivo. No, krenimo redom.

Prvotno je predsjedniku Željku Maletiću (HDZ) i Alenu Kiđemetu (HSLS), koji je inače zbog sumnjivih putnih naloga preko kojih je dobio 40-ak tisuća kuna dao ostavku, istekao mandat. Unatoč tome, nitko ih nije zamjenio što je, inače, zakonska obveza. Ubrzo nakon članka portala Bjelovarac. hr o toj temi (možete pročitati ovdje) Športska zajednica početkom srpnja saziva izbornu skupštinu na kojoj se ponovno za predsjednika bira Željko Maletić (HDZ) unatoč tome što je, prema tvrdnjama Gradske uprave, upravo on davao Kiđemetu (HSLS) sumnjive putne naloge i isplaćivao naknade zbog kojih je Kiđemet i bio primoran dati ostavku. Na toj istoj izbornoj skupštini u bjelovarskom kinu osim starog – novog predsjednika Maletića, za tajnicu je izabrana Ana Nilović.

Na Skupštini govorio i Hrebak

No, navedena Skupština nije održana u skladu sa Statutom i niti prema zakonskim odredbama. Naime, Upravni odjel za opću upravu i imovinsko – pravne poslove Bjelovarsko-bilogorske županije odbio je upisati u Registar udruga promjenu pravnih zastupnika Športske zajednica Grada Bjelovara, dakle predsjednika Željka Maletića i tajnicu Ane Nilović temeljom odluka o izboru novih članova tijela ŠZG Bjelovara sa Izborne sjednice Skupštine ŠZG Bjelovara održane 7. srpnja 2020., jer je očito da ta sjednica Skupštine nije održana niti u skladu sa Statutom, niti prema zakonskim odredbama.

Inače, na navedene nepravilnosti posebno je upozorio Boris Presečki, predsjednik SK ‘Titan gym’ Bjelovar.

-Budući da je odbijen upis novih pravnih zastupnika Športske zajednica Bjelovara u Registar udruga jer Izborna sjednica Skupštine ŠZG Bjelovara nije održana u postupku i proceduri kako nalaže Statut ŠZG Bjelovara, ta sjednica i odluke donesene na njoj mogu se smatrati poništenima, a tu spada i odluka o prijedlogu raspodjele financijskih sredstava članicama ŠZG Bjelovara, temeljom koje je Gradsko vijeće Grada Bjelovara 17. srpnja 2020. donijelo odluku o raspodjeli sredstava Športskoj zajednici Grada Bjelovara za 2020. godinu – naveo je.(vec)