Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Ulica Petra Biškupa Vene, koja se ujedno nastavlja i na Kumičićevu ulicu, jedna je od crnih točaka bjelovarskog prometa gdje se često događaju prometne nesreće, ponekad čak i s fatalnim posljedicama. Veliki dodatni problem predstavljaju i transport kamioni koji se sa sjeverne obilaznice svakodnevno u velikom broju slijevaju preko Biškupove i Kumičićeve ulice u samo središte grada što predstavlja još veći problem i opasnost za stanovništvo toga dijela Bjelovara, ali i za sami promet. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća tog problema dotaknuo se i gradski vijećnik Nenad Nekvapil.

-Veliki i teški kamioni koji dolaze sa sjeverne obilaznice u Ulicu Pere Biškupa i Kumičićevu postali su veliki problem za sigurnost. Posebno se to odnosi na Kumičićevu ulicu koja je uža i gdje se veći kamioni ne mogu normalno mimoići pa gaze nogostupom, što je opasno i neprihvatljivo. To je veliki problem za sigurnost stanovnika, ali i samoga prometa. Predlažem da se barem kroz Kumičićevu ulicu postavi ograničenje za kamione koji teže više od 7,5 tona kao što je to napravljeno u Gudovcu, naglasio je Nekvapil.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora Ivica Markovinović izjavio je da će Grad reagirati na taj problem, ali da se mora proći dugotrajna procedura.

-Poznat mi je taj problem s Kumičićevom ulicom i osobno mislim da bi se trebao skloniti teretni promet iz te ulice, ali to ne možemo napraviti samo tako. Dakle, pripremamo projektni zadatak izrade regulacije prometa kojeg ćemo onda poslati na suglasnost MUP-u i Hrvatskim cestama. Dakle, prvo se moraju izraditi elaborati i dobiti suglasnosti. Vjerujem da će do proljeća sve biti gotovo i usvojeno – istaknuo je Markovinović.