NK Bjelovar 0 – Istra (P) 1

BJELOVAR: Djordjević, Babić, L. Horvat (od 78. Hrahovski), Fran Kliček, Škojo, Filip Kliček (od 61. Radmilović), Crnčić, Pelin (od 78. Sabolić), Videc, L. Lalić, F. Sučić, TRENER: Alen Mrzlečki

ISTRA: Dizdar (od 41. Šteko), Ladislović, Parezanović, Kajtazović (od 61. Klesinger), Stanić, Perković, Lisica, Kristaj, Hmura, Tomić (od 56. Poldrugovac), Rauch (od 41. Boucaux), TRENER: Kristijan Dadić

BJELOVAR – Gradski stadion, SUDAC: Igor Marić (Sisak), POMOĆNICI: Emir Trklja i Tomislav Mioković, STRIJELAC: 0:1 Kristaj (73)

Kadeti NK Bjelovara nisu uspjeli ponoviti uspjeh svojih juniorskih kolega. U četvrtfinalu HR kupa za kadete na Gradskom stadionu izgubili su od vršnjaka Istre iz Pule rezultatom 0:1 i tako se oprostili od daljnjeg natjecanja. Isto tako, za razliku od juniorske utakmice koja je bila sadržajna, bogata prilikama i nogometnim potezima, kadetska utakmica bila je prilično skromna i bezidejna. Pobjednika je odlučila greška obrane u samoj završnici utakmice i dobar šut Kristaja s ruba kaznenog prostora, koji je bio prezahtjevan za inače sigurnog vratara Djodjevića na golu NK Bjelovara i koji je i inače bio najbolji pojedinac u momčadi Gradskog kluba.

Istra iz Pule trenutno je treća na kadetskoj ljestvici prve lige i slovi kao jedna od najboljih hrvatskih momčadi u svojoj kategoriji. To je ujedno bio glavni razlog što su kadeti NK Bjelovara s previše respekta prema Istri otvorili susret i što su se već u otvaranju utakmice opredijelili za igru iza lopte i za kontra napad. S druge strane, Istra ničime nije opravdala to svoje visoko mjesto na prvoligaškoj ljestvici jer osim terenske inicijative gotovo da i nije izigrala neku sto postotnu priliku. Kad se sve zbroji ispada da je Istra vrlo sretno izborila polufinale kupa, dok kadeti NK Bjelovara mogu žaliti za propuštenom prilikom.