Osnovna škola Mate Lovraka, Veliki Grđevac privodi kraju EU projekt „Kad se sportske ruke slože“ u okviru poziva UP.02.1.1.08. „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“. Ukupna vrijednost projekta je 999.943,69 kuna, a partneri su Bjelovarsko – bilogorska županija, Općina Veliki Grđevac i Teniski klub Feniks iz Daruvara.

„Cilj projekta je povećanje dostupnosti besplatnih športskih aktivnosti na području Općine Veliki Grđevac uključivanjem djece i mladih u riziku od socijalne ugroženosti. Projekt je obuhvatio 80 polaznika kojima su omogućene besplatne športske aktivnosti kroz organiziranu školu plivanja, nogometa, rukometa, karatea, tenisa, stolnog tenisa. Kroz provedbu škole plivanja i škole tenisa ostvarili smo izvrsnu suradnju s Kulturnim centrom Mate Lovraka koristeći bazene i teniske terene za provedbu aktivnosti. Tijekom ljetnih mjeseci završena je škola plivanja te smo time počeli privoditi organizirane projektne aktivnosti kraju.

Zbog cjelokupne situacije s COVID – 19 tijekom 2020. godine susreli smo se s mnogo izazova i prilagodbi kroz provedbu aktivnosti s ciljem da sport bude što više prisutan u svakodnevnom životu naših učenika“, rekla nam je Marijana Mlakić, voditeljica EU projekta.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

„Posebno sam sretna i ponosna što smo imali priliku provoditi ovaj projekt, koji je imao značajan utjecaj na uključivanje djece i mladih u sportske aktivnosti. Učenici koji inače nemaju financijskih mogućnosti za sudjelovanje u sportskim aktivnostima mogli su kroz projekt ravnopravno ostvarivati svoje potencijale. Škola je nabavila potrebnu opremu za sve sportske aktivnosti, osigurali smo prostorne uvjete i financiranje trenera. Ovaj projekt bio je od iznimne važnosti za našu školu i sredinu. Posebno smo ponosni što smo jedina škola u RH koje je vidjela priliku prijaviti i provoditi ovakvu vrstu projekta. Škola je kroz projekt nabavila opremu u vrijednosti 150.000,00 kn koja će ostati na korištenje u budućnosti svim učenicima i sportskim udrugama. Naša općina je kroz ovaj projekt postala jedna mala sportska urbana sredina, sa svim potrebnim sportskim sadržajima za kvalitetan razvoj svakog djeteta. Kroz projekt smo kupili automobil sa sedam sjedala koji prvenstveno služi za prijevoz djece na sportske aktivnosti i natjecanja. Automobil završetkom projekta ostaje u vlasništvu škole. Iako smo na kraju ovog projekta, već se rađaju nove ideje koje se nadamo realizirati u budućem razdoblju“, istaknula je ravnateljica škole Marina Balen.

Zahvaljujemo se županu Bjelovarsko – bilogorske županije gospodinu Damiru Bajsu, načelniku Općine Veliki Grđevac gospodinu Tomislavu Pavlečiću, predsjedniku Teniskog kluba Feniks gospodinu Goranu Popadiću koji su nam zajedno sa suradnicima osigurali partnersku podršku u provedbi projekta. Također veliko hvala svim zaposlenicima škole i trenerima koji su svojim radom omogućili ostvarivanje cilja projekta kao i našim učenicima bez kojih ovaj projekt ne bi niti imao svrhu.

Provedba sportskih aktivnosti