BJELOVAR – Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi župan Damir Bajs je u prostorijama Županije primio članove odbora Društva Crvenog križa Bjelovarsko – bilogorske županije na čelu s predsjednicom Karmelom Caparin i ravnateljicom Crvenog križa BBŽ Melitom Lozina. Na prijemu su sudjelovali i jubilarni darivatelji krvi s područja naše županije koji su krv dali 55, 100 i rekordnih 125 puta.

Među četvoricom velikodušnih osoba koji su darivali krv čak 125 puta je i Krešimir Ivančić.
-Ponosan sam i drago mi je što je moja krva nekome pomogla. Prvi put sam darivao krv davne 1981. godine kao mladi radnik. S godinama sam nastavio s tom praksom i činit ću to dokle god budem mogao – izjavio je Ivančić. Rekorder je također i Ivan Vacka.
-Ove godine je 50 godina kako sam prvi put darivao krv i evo skupilo se već 125 darivanja. Prvi put sam darivao krv u srednjoj školi kao mladić. Inače, na taj način sa i svoju krv kontrolirao jer ako nešto nije u redu onda ti doktori nazovi i kažu u čemu je problem i da više ne možeš darivati krv. Ponosan sam i što moja dva sina kao i snaha također darivaju krv- izjavio je Vacka.
Ovom prilikom župan Damir Bajs zahvalio je humanistima koji su se rado odazivali na plemenitu akciju darivanja krvi. Inače, prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Hrvatskoj provedena je 25. listopada 1953. godine. (vec)

JUBILARNI DOBROVOLJNI DARIVATELJI KRVI

Krešimir Ivančić – 125 darivanja
Damir Jindra – 125 darivanja
Zdravko Rizner – 125 darivanja
Ivan Vacka – 125 darivanja
Stevo Škreblin – 100 darivanja
Željko Horvat – 100 darivanja
Ferdinand Pobran – 100 darivanja
Milenko Bejuk – 100 darivanja
Bernardo Bahnik – 100 darivanja
Krešimir Horvat – 100 darivanja
Ivan Mlatković – 100 darivanja
Milan Smrček – 100 darivanja
Zlata Bajs – 55 darivanja
Blanka Horvat Marić – 55 darivanja