Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Josip Pećina Ćiro preuzeo je trenersku palicu prve ekipe RK Bjelovar sredinom studenog prošle godine i odmah napravio pravi rezultatski bum što potvrđuje da se radi o talentiranom mladom treneru koji ima ‘žicu’ za posložiti momčad. Naime, Pećina je mjesto prvog trenera naslijedio od Gorana Mrđena koji mu je momčad ostavio sa samo jednim bodom i s aurom glavnog kandidata za ispadanje iz Premijer lige.

No, situacija je sada potpuno drugačija. Naime, nakon što je Pećina sjeo za kormilo prve ekipe, bjelovarski rukometaši osvojili su osam bodova te u posljednja tri kola ostvarila isto toliko pobjeda. Osim dizanja na ljestvici, momčad sada odiše samopouzdanjem, igra ima glavu i rep, a ono što je možda i najvažnije, igrači u svakoj utakmici ostavljaju srce na terenu te djeluju kao prava klapa.

– U prvom dijelu sezone kada sam bio pomoćni trener bilo je malo i nesreće u nekim utakmicama, a samim time došlo je i do manjka samopouzdanja. Kada sam u studenom imenovan prvim trenerom bilo je stvarno turbulentno zbog koronavirusa. Igraču su nekoliko puta završavali u karantenama, onda kada oni nisu bili u karanteni, ja sam bio poslan i to su bili nemogući uvjeti za rad. No, bilo mi je iznimno bitno da u posljednjem kolu prvog dijela sezone dobijemo Umag i zaista smo se dobro pripremili za tu tekmu te nakon pobjede koliko toliko otišli mirniji na odmor – rekao je Pećina. Kaže da je znao da će pripreme biti kraće nego inače, ali da je svejedno sve odrađeno kako je zamislio te da se mnogo radilo na taktici i naravno fizičkoj spremi.

Borba za svaku loptu

-Pripreme smo stvarno dobro odradili, dečki su izgarali na treninzima, a s takvim pristupom znao sam da ćemo dobro ući u nastavak sezone. Svaki tjedan pogledam posljednje tri ili četiri utakmice momčadi protiv koje igramo za vikend tako da u svaku utakmicu uđemo upoznati s manama i vrlinama protivnika. Obranu smo dobro posložili i ona nam je temelj momčadi, počeli smo zabijati lake golove i ono što je meni još i najvažnije, dečki se stvarno bore do krajnjih granica za svaku loptu i eto, ostvarili smo tri pobjede za redom – kaže Pećina, no svejedno spušta loptu na zemlju.

-Nema nikakvog dizanja glave sada i mišljenja lako ćemo dalje. Moramo ići utakmicu po utakmicu i samo tako ćemo osigurati ostanak. Za vikend idemo u Poreč koji je prvi na ljestvici i to će biti jako teško gostovanje jer su zaista snažna momčad. No, idemo tamo bez straha, dat sve od sebe pa šta bude. Bitno je da se nakon svake utakmice svi možemo pogledati u oči i reći da smo dali sve od sebe – kazao je Pećina i dodao.

-Glavni igrači su nam u formi, ovi mlađi stvarno odgovorno treniraju i može se na njih osloniti i vjerujem da ćemo zadovoljavajući broj bodova prenijeti u ligu za ostanak – zaključio je Pećina.