Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Turističku zajednicu Bilogora – Bjelovar zadesili su novi problemi. Naime, nakon što je poznati bjelovarski kulturnjak Mladen Medak Gaga kao bivši zaposlenik TZ Bilogora – Bjelovar dobio nepravomoćnu presudu protiv bivšeg poslodavca u kojoj stoji da mu TZ Bilogora – Bjelovar na čelu s direktoricom Anom Kelek mora isplatiti 53 tisuće kune s kamatama, ovih dana je stigla nova nepravomoćna presuda koju je opet izgubila TZ Bilogora – Bjelovar, ovoga puta protiv bivše zaposlenice Suzane Štargl.

Naime, Suzana Štargl dobila je otkaz u Turističkoj zajednici Bilogora – Bjelovar u ožujku ove godine koji je potpisala direktorica Ana Kelek. Otkaz je obrazložen teškom gospodarskom situacijom koju je u turističkom sektoru prouzročila pandemija koronavirusa, a Suzana Štargl je zatim dobila otpremninu samo za posljednjih nekoliko godina zbog čega je pravdu odlučila potražiti na sudu.

-Dobila sam otkaz šest mjeseci prije ostvarivanja prava na mirovinu. Direktorica je tako odlučila i ja tu ništa nisam mogla. Ali sam smatrala da će mi barem biti dodijeljena zakonski zaslužena otpremnina, no ni to se nije dogodilo već sam dobila otpremninu samo za posljednjih nekoliko godina iako sam u sustavu Turističke zajednice od 1996. godine. Pravdu sam odlučila potražiti na sudu i sada je nepravomoćno stiglo da mi se mora s računa TZ Bilogora – Bjelovar  naknadno uplatiti 30 tisuća kuna – rekla je Suzana Štargl koja je dodala da joj je otkaz obrazložen zbog teške gospodarske situacije.

Nakon otkaza suradnja s obrtom za usluge

-Rečeno mi je da je pandemija, ma da je tek ožujak bio, učinila svoje i da je gospodarska situacija teška te mi je uručen otkaz. No, i prije i poslije mog otkaza TZ Bilogora – Bjelovar je surađivala i plaća druge agencije, a mene se poprilično ignoriralo iako sam zaposlenice od 1996. godine. No, to više nije moja briga i sada samo očekujem pravomoćnu presudu, a druge stvari me više ne zanimaju – rekla nam je Štargl.

Dakle, nakon otkaza  Suzani Štargl koji je opravdan likvidnošću i teškom gospodarskom situacijom u turizmu, TZ Bilogora – Bjelovar nastavila je plaćati usluge obrtu Propagari koji je osnovan 2019. godine, koji ima jednog zaposlenika koji je dodatno zaposlen u još jednoj firmi koja usko surađuje s Gradom Bjelovarom.

Zbog svih navoda kontaktirali smo Anu Kelek, direktoricu TZ Bilogora – Bjelovar koja nam je kratko rekla da nema komentara i da se ne misli prepucavati putem medija.