Uprava Bjelovarskog sajma pažljivo osluškuje i vrijedno se trudi omogućiti brojnim izlagačima i još brojnijim posjetiteljima sajamskih manifestacija veći komfor. Razdoblje u kojemu su vrata Bjelovarskog sajma zatvorena za posjetitelje tako se koristi za brojne investicije. Ovoga puta posebna pažnja posvetila se Državnoj stočnoj izložbi, jednoj od najvećih prepoznatljivosti Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma.

Naime, na Bjelovarskom sajmu marljivo se i užurbano radi da se uzgajivačima omoguće još bolji uvjeti za smještaj i prezentaciju najboljih grla stoke u Hrvatskoj. Trenutno je u tijeku rekonstrukcija i izgradnja novih boksova u staji za smještaj konja, koza, ovaca, svinja, te još mnogi drugi radovi na uređenju sajamskog prostora.

Moderni trendovi

Podsjetimo, najstarija manifestacija Bjelovarskog sajma, 27. jesenski međunarodni bjelovarski sajam u sklopu kojeg će se održati i 27. državna stočarska izložba, na Sajamskom prostoru Gudovac tradicionalno je organizirana prvog vikenda u rujnu, od petka do nedjelje (06.-08. rujna). Jesenski sajam međunarodnog je karaktera. Uz domaće, nazočit će izlagači, ali i delegacije iz brojnih drugih zemalja koji će predstaviti novitete u poljoprivrednoj proizvodnji.

Jesenski sajam idealan je za praćenje modernih trendova u poljoprivredi, ali i obrtništvu, turizmu i gospodarstvu. Već tradicionalno, Sajam će obilovati najnovijom i najvrednijom poljoprivrednom mehanizacijom, opremom, te različitim poljoprivrednim proizvodima i hranom. Kao i uvijek, mjesto je to sklapanja mnogih međunarodnih poslova, poslovnih suradnji i važnih gospodarskih ugovora.

VIP restoran

Svake godine na Sajmu izlaže nekoliko stotina izlagača, a u sklopu Državne stočarske izložbe, koja je najveća nacionalna izložba stoke, predstavi se oko 200-tinjak izlagača s preko 500-tinjak grla različitih konvencionalnih pasmina, ali i hrvatskih izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja. Sajmom, u tri dana sajmovanja, prodefilira na desetke tisuća posjetitelja.

Jesenski sajam sjajna je prilika za upoznavanje i degustaciju tradicionalnih domaćih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji će se, osim na izložbenim štandovima, prezentirati i posluživati u Sajamskom VIP restoranu u suradnji s Baby Beef udrugom.

Hortikultura i komunalna oprema

Od prošle godine, u sklopu Jesenskog sajma, uvedene su i dvije nove manifestacije, HOROP-Sajam opreme za hortikulturu i GRO-KO-Sajam građevinske i komunalne opreme, a četvrtu godinu za redom, organizirat će se i PETI ELEMENT-Sajam grijanja i obnovljivih izvora energije.