BJELOVAR – Jesenski međunarodni bjelovarski sajam ove godine održava se 26. put i to u razdoblju od 7. do 9. rujna na Sajamskom prostoru u Gudovcu. Uz Proljetni sajam, ovaj gospodarsko – obrtnički i stočarski događaj najveća je manifestacija ovoga tipa u Hrvatskoj, ali i regiji. Na Sajmu će izlagači predstaviti svoje novitete, obaviti direktnu prodaju, te u komunikaciji s ostalim izlagačima i poslovnim subjektima razmijeniti vrijedna poslovna iskustva i informacije.

Iznimno bitan dio Jesenskog sajma koji privlači veliku pažnju izlagača i posjetitelja je najveća specijalizirana stočarska priredba u zemlji – Državna stočarska izložba čiji je suorganizator Hrvatska poljoprivredna agencija, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede. Na stočarskoj izložbi tradicionalno će se predstaviti najuspješniji hrvatski uzgajivači sa svojim najboljim grlima, te će biti prezentirani trendovi modernog stočarstva i uzgoja domaćih životinja. Također, već u petak, prvog dana Sajma, u sklopu Državne stočarske izložbe održat će se Dan mladih uzgajivača goveda, a posebno zanimanje izazvat će uvijek zanimljiv Bambino kup, posvećen najmlađim uzgajivačima goveda.

Organizatori najavljuju i Međunarodnu revijalnu izložbu goveda simentalske pasmine kao i izložbu, ocjenjivanje i nagrađivanje svih pasmina životinja. Od ove godine, Bjelovarski sajam uvodi u sklopu Jesenskog sajma dvije nove sajamske manifestacije koje će izuzetno obogatiti ponudu proizvoda i usluga tijekom ovog najvećeg sajamskog događaja u zemlji i široj regiji. Prva manifestacija je HOROP – na kojoj će posjetitelji moći prisustvovati prezentaciji opreme za hortikulturu i GRO – KO gdje će svi zainteresirani moći prisustvovati prezentaciji građevinske i komunalne opreme. Također, i ove godine održat će se uspješan PETI ELEMENT – sajam grijanja i obnovljivih izvora energije čiji je cilj da se na jednom mjestu okupe i predstave poslovni subjekti vezani uz navedenu tematiku. Valja napomenuti da će partner 26. Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma biti Privredna/Gospodarska komora federacije BiH.