BJELOVAR – Najnoviji dokumentarni film bjelovarskog redatelja sa zagrebačkom adresom Đure Gavrana u petak, 13. studenog u 20 sati premijerno će biti prikazan u Kulturnom i multimedijskom centru.

Nakon svjetske premijere filma na Sarajevo film festivalu i nacionalne na Zagrebdoxu gdje je film “Jedna od nas” osvoji posebno priznanje regionalnog žirija, film će se konačno moći pogledati u Bjelovaru. Na bjelovarskoj premijeri Gavran će predstaviti film koji je snimio i kao odgovor na vrlo neugodnu i bolnu životnu situaciju u kojoj se našao. “Jedna od nas” film je koji otvara tematiku seksualnog zlostavljanja djece, a paralelno s filmom, Gavran je odlučio pokrenuti kampanju kojoj je cilj upozoriti na ovu problematiku jer je to tema o kojoj se ne smije šutjeti. Nakon projekcije predviđena je diskusija s autorom i psihologom o ovoj bolnoj tematici koja je u našem društvu i dalje svojevrsni tabu.

-Kampanja koja prati izlazak filma prilika je da publika čuje neke osnovne činjenice vezane uz problem seksualnog zlostavljanja djece, kako bi mogli reagirati na primjeren način ako se i oni nađu u situaciji da im se dijete ili odrasla osoba povjeri – istaknuo je Gavran, čiji film putem interneta besplatno mogu pogledati i razredi uz prijavu na Internet stranici jednaodnas.com. Osim u petak, “Jedna od nas” u bjelovarskom kinu moći će se pogledati i u nedjelju, 15. studenog u 17.30 sati. Cijena ulaznice za svaku projekciju je 15 kuna, a s obzirom na epidemiološke mjere broj karata je ograničen.