Zagrebački umirovljenici, njih 32, koji su radni vijek proveli u Hrvatskom telekomu, prošle subote imali su jedinstvenu priliku u carskim kočijama provozati se bjelovarskim središnjim parkom na Trgu Eugena Kvaternika. Neponovljivi doživljaj rezultat je novog i jedinstvenog bjelovarskog turističkog proizvoda, svojevrsne komercijalizacije Nedjelje uz caricu. Podsjetimo, godinama su Bjelovarčani i njihovi gosti mogli uživati u besplatnoj vožnji carskim kočijama koje su se održavale svake treće nedjelje u mjesecu, od svibnja do rujna, no taj projekt sve do sada nije bio komercijaliziran. Led su probili zagrebački umirovljenici u sklopu jednodnevnog posjeta Bilogori. Domaćin im je bio Vladimir Vlajinić, certificirani turistički vodič i animator, a odnedavno i voditelj turističke poslovnice.

– Gosti su nam došli u deset sati ujutro. Podijelili smo ih u grupe, pa dok se jedna grupa vozila kočijama, druga je pila kavu u obližnjem kafiću i to uz posebnu cijenu. Šifra je bila “Volim Bjelovar”. Potom smo obišli Gradski muzej, predvorje zgrade Gradske uprave gdje je izložena husarska uniforma i povijesnu gradsku jezgru. Potom smo se odvezli kod nas, na OPG Na malenom brijegu, tamo su ručali. Obišli smo usput gospodarstvo, upoznali smo se s vedima, mitskim bilogorskim bićima, a tko je htio, mogao je i jahati. Popodne su krenuli nazad – prepričao je Vlajinić.

Kompletan aranžman koštao je dvjestotinjak kuna po osobi, a Ana Kelek, direktorica Turističke zajednice Bilogora Bjelovar kazala je kako je već ugovorena nova tura gostiju.