Bjelovar nije New Orleans, ali jazz glazba sve više dobiva na značaju. Nakon lipanjskog četverodnevnog jazz festivala večeras je u Kulturnom i multimedijskom centru nastupio Simeone Zanchini & Ratko Zjača – međunarodni ZZ Quartet. Simone Zanchini je inovativni jazz harmonikaš i jedan od najvećih svjetskih virtuoza čija glazbena istraživanja neviđenom lakoćom prelaze iz žanra u žanr. Surađivao je s mnogim međunarodno poznatim glazbenicima različitih glazbenih podrijetla, a od 1999. surađuje i sa solistima orkestra Teatro della Scala iz Milana.

Ratko Zjača jedan je od najboljih europskih jazz gitarista, skladatelj i pedagog, poznat po tome što njeguje vlastiti zvuk i stil, također se ne obazirući na žanrovske granice. Njih su se dvojica našla upravo na misiji istraživanja krajnjih dometa zvuka.
Uz njih su nastupili i Martin Gjakonovski iz Makedonije – akustični bas te Klemens Marktl iz Austrije – bubnjevi. Zadnji album ZZ Quarteta osvojio je u Italiji nagradu za najbolji jazz album u 2016. godini. Doživite u našem videu djelić večerašnjeg koncerta (V. Cindrić)