Snijeg praćen niskim temperaturama ove su zime „natjerali“ dio bjelovarskih vozača na parkiranje automobila u javnoj garaži. Tako se proteklih dana tražilo mjesto više, no kako se pokazalo, 81 parkirno mjesto očito je bilo premalo za sve koji su kanili pronaći nešto ugodnije skonište za svoje ljubimce, ali i izbjeći jutarnje čišćenje snijega ili odmrzavanje automobilskih stakala.

Zbog toga ne čudi iznenadna popularnost gradske garaže koju tijekom ostalih mjeseci najčešće koriste vozači iz drugih gradova, i to ponajviše zbog blizine suda. Kako tvrdi član uprave bjelovarskog Komunalca Josip Heged, garaža iz godine u godinu bilježi porast parkiranja, što je znak da polako ali sigurno postaje dijelom navike, ne samo bjelovarskih vozača.

-Našim smo motoriziranim sugrađanima ponudili usluga parkiranja isključivo u javnoj graži uz prilično prihvatljivu cijenu mjesečne karte od 75 kuna i očekujemo kako će ovaj potez naići na dobar odaziv. Razlog za zadovoljstvo donosi i činjenica kako sve više vozača iz drugih gradova koristi javnu garažu koja je daleko bolji odabir od traženja parkirališnih mjesta na otvorenom koja su mahom popunjena – kaže Heged.