Jedan od prioriteta budućeg župana koalicije HDZ-a, HSS-a, HSLS-a Mire Totgergelija je podrška i konkretne mjere za poduzetnike Bjelovarsko-bilogorske županije, kojima je nužna potpora i pozitivna poduzetnička klima koju u dosadašnjoj vlasti nisu imali. U sinergiji s mjerama Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta koje je u Bjelovaru predstavio državni tajnik Mario Antonić, s poduzetnicima Bjelovarsko-bilogorske županije koalicijska vlast HDZ,HSS i HSLS s Mirom Totgergelijem  na čelu vodit će sustavan dijalog i osigurati podršku svakom poduzetniku kako bi se pokrenuo razvoj županije.
Državni tajnik Antonić upoznao je sve s potporama temeljem Zakona o poticanju ulaganja u vidu subvencija za otvaranje novih radnih mjesta i porezni poticaji, natječajima za dobivanje bespovratnih sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih potpora, te financijskim instrumentima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Najavio je i nove natječaje.

-U pripremi je i nekoliko drugih natječaja koji će biti aktualni u narednim mjesecima. U planu objave je i natječaj za certificiranje, internacionalizaciju, točnije za nastupe na međunarodnim sajmovima, a u zadnjem kvartalu planiran je veliki natječaj za izgradnju i opremanje. Dakle, za izgradnju i opremanje poslovnih prostora i nabavku opreme za proizvodnju – istakao je državni tajnik M. Antonić.