Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Gradski muzej Bjelovar za Noć muzeja koja će biti održana 29. siječnja pripremio je zanimljivu izložbu pod nazivom ‘Izložba u izolaciji’. Navedena izložba će se moći prvo putem internet stranice pogledati 29. siječnja, a od 2. veljače i uživo.

O čemu se radi?

Zbog koronavirusa 16. ožujka 2020. godine došlo je do potpunog zatvaranje zemlje. S obzirom na nemogućnost druženja i rada od kuće mnogi su tada u toj izolaciji otkrili nove hobije i talente stoga je Gradski muzej prikupio sve rukotvorine, recepte, fotografije, slike i slično koje su stvorene za vrijeme prve izolacije te ih ‘pretočio’ u ‘Izložbu u izolaciji’.

-Kada je krenula prva izolacija, ona prošlog proljeća, otkazana nam je bila manifestacija Pisanicom do Uskrsa. Razmišljala sam što sada ponuditi građanima, a osim toga kako i iskoristiti ovu situaciju. Stoga mi je pala ideja da napravimo ‘Izložbu u izolaciji’ jer sam znala da sada mnogi doma rade stvari za koje prije možda nisu imali vremena – rekla je Marijana Dragičević, kustosica Gradskog muzeja i idejna začetnica izložbe.

-Napravila sam facebook grupu i pozivala ljude pošalju što rade za vrijeme izolacije. Znači, to je moglo biti bilo što. Od fotografija, predmeta, ma bilo što i mogu reći da su ljudi zaista kreativni i da se očigledno mora tako nešto dogoditi da ta kreativnost izađe na vidjelo. Bilo je zaista mnogo različitih radova tako da smo ih podijelili u različite kategorije poput dječjeg kutka, kreativnog kutka itd. – rekla je Dragičević i pozvala građane da poprate izložbu.