BJELOVAR – Unatoč tome što su sve kulturne institucije zatvorile svoja vrata za posjetitelje, u Gradskom muzeju Bjelovar pripremaju se za dane kada epidemija završi i kada će građani ponovno moći nastaviti sa standardnim svakodnevnim životom. Stanje izolacije i socijalnog distanciranja u kojima se trenutno nalazimo sasvim sigurno ostat će duboko urezano u sjećanju svih onih koji su to proživjeli, a u Gradskom muzeju Bjelovar već u za sljedeću manifestaciju Noć muzeja počeli pripremati izložbu pod radnim nazivom – Izložba u izolaciji.

Na Facebooku je već osnovana istoimena grupa sa svrhom prikupljanja materijala koji bi trebali poslužiti kao građa za izložbu koja će u muzeju biti postavljena početkom sljedeće godine. -Izložbom se želi ovjekovječiti stanje u Bjelovaru u vrijeme epidemije COVID-19 i napraviti dokumentarnu izložbu tako da Gradski muzej Bjelovar od građana skuplja materijale kao što su crteži, citati, video snimke, fotografije vezane uz sve što se dogodilo u vrijeme izolacije. Želimo napraviti zajedničku izložbu u kojoj aktivno sudjeluju građani kako bismo pokazali zajedništvo i solidarnost virtualno u ovo vrijeme kada fizički smo odvojeni.

Pozivamo sve građane da u grupu Izložba u izolaciji na Facebooku ili na e-mail: izlozbauizolaciji@gmail.com šalju materijale koji će biti probrani na kraju za izložbu u siječnju – istaknula je kustosica Gradskog muzeja Bjelovar i organizatorica ove inicijative Marijana Dragičević.