Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Unatoč pandemiji koronavirusa, u HDZ-u se ozbiljno pripremaju za unutarstranačke izbore koji su prekinuti 15. ožujka zbog prvog vala pandemije, a na kojima je po modelu jedan član jedan glas uvjerljivo pobijedio Andrej Plenković. Sada je na redu da se izaberu predsjednici županijskih organizacija, a u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji mjesto predsjednika drži saborski zastupnik Miro Totgergeli koji je najavio kandidaturu za novi mandat.

-Danas smo moj tim: Damir Lneniček, Ivan Marković, Ante Topalović, Ivica Vranić i ja predali Županijskom izbornom povjerenstvu potpise podrške našim kandidaturama i time sam službeno postao kandidat za predsjednika, a moji kolege za potpredsjednike ŽO HDZ-a BBŽ na unutarstranačkim izborima koji se održavaju 22. studenog 2020. Iza nas su parlamentarni izbori u kojima je HDZ sa svojim koalicijskim partnerima pobijedio u svim gradovima i općinama BBŽ i kao dobro uhodani tim po istom modelu pripremamo se za lokalne izbore, stoji u tekstu objavljenom na društvenoj mreži – poručio je Totgergeli danas na svojoj facebook stranici.

Inače, Miro Totgergeli je dva puta bio kandidat HDZ-a za župana Bjelovarsko – bilogorske županije, ali ni jednom nije uspio sjesti u prvu fotelju županije.