Glasači Bjelovarsko bilogorske županije očigledno su odlučni, ali i zadovoljni radom svojih načelnika tako da su čak u 14 općina izglasali povjerenje svojim načelnicima već u prvom krugu. Mato Tonković iz Bereka i Boro Bašljan iz Hercegovca nisu čak imali ni konkurenciju tako da su s preko 90% glasova osvojili novi mandat. Iznimno sigurno prošao je i Slavko Prišćan u Rovišću sa 81% osvojenih glasova, a vječiti načelnik Ivan Kovačić opet je dobio snažnu podršku u Velikom Trojstvu te s čak 60, 97% glasova osigurao novi mandat u prvom krugu.

Najneizvjesnije će možda biti u Zrinskom Topolovcu gdje čak postoji mogućnost da prva žena postane načelnica neke općine. Naime, nakon što se načelnik Slavko Došen kandidirao za zamjenika župana izgubio je pravo kandidiranja za novi mandat načelnika što je širom otvorilo vrata novim kandidatima. U prvom krugu kandidat HSLS-a Darko Brkić osvojio je 41.30% glasova, a u stopu ga prati kandidatkinja HDZ-a Jasna Mikles Horvat s 39.61%. Ivana Živko osvojila je 18.12%. Kome se priklone glasači Ivane Živko taj će očigledno postati novi načelnik/načelnica.

U Ivanskoj je također iznimno neizvjesno. Nakon što se Josip Bartolčić nije mogao ponovno kandidirati palicu pokušava preuzeti Željko Mavrin koji uživa potporu Damira Bajsa. U prvom krugu osvojio je 41,26% glasova i u drugom krugu sučelit će se sa Zlatkom Kraljićem iz HDZ-a koji je dobio povjerenje 35,68% glasača.

U Severinu Željku Žgeli je nedostajalo nešto više od 5% da ne mora ići u drugi krug, a tamo će ga čekati kandidat HSS-a Antonio Babec koji je dobio 25.66% glasova.

U Đulovcu pak Drago Hodak kreće u drugi krug s velikom prednošću jer je u prvom krugu dobio 49.08% glasova i samo su nijanse odlučivale da li će uopće i biti druge runde glasanja. Milan Grahovac osvojio je 32,39% i nada se velikom preokretu u drugom krugu.