Obrađena su sva izborna birališta u Bjelovaru, a pobjednik prvog kruga je Dario Hrebak sa osvojenih 27.69% glasova. Iako su se rezultati mijenjali iz minute u minutu i bilo je iznimno napeto do zadnjeg prebrojavanja, drugi krug je ostvario Davorin Posavac s 25.22% glasova. Iako je čak po nekim anketama i vodio, kandidat HDZ-a Ante Topalović nije uspio ući u drugi krug i osvojio je 24.16% glasova.

-Ovo što smo napravili je veliki podvig. Borili smo se sa dvije snažne stranke kao što su HDZ i SDP i uspjeli smo pobijediti što znači da i male stranke mogu doći do izražaja ako imaju lidera, dobar tim i dobar program – naglasio je Hrebak. Dodaje da su ankete bile protiv njega te da su one samo obmanjivale glasače te smatra da takve ankete uopće ne treba doživljavati.

-Iznimno mi je drago da su nas glasači prepoznali. Mladi smo, ali imamo znanje i iskustvo. Ova pobjeda je došla zbog jedne principjelne politike koju vodimo već godinama i nadam se da ćemo u drugom krugu potvrditi pobjedu. – zaključio je Hrebak.

Stožer Davorina Posavca do zadnjeg prebrojavanja je bio na iglama, ali na kraju sa 25.22% glasova izboren je drugi krug.

-Bilo je neizvjesno jer je konkurencija bila velika. Pobjedili smo veliku i moćnu stranku i od sutra idemo u borbu za pobjedu. Sada imamo smjernice što još trebao popraviti, bit ćemo odlučniji i dinamičniji i uvjeren sam u pobjedu za dva tjedna – rekao je Posavac i zaključio ovu neizvjesnu izbornu noć.