Damir Bajs ostvario je veliku pobjedu na lokalnim izborima  te će i naredne četiri godine voditi Bjelovarsko – bilogorsku županiju. U nadmetanju sa HDZ-ovim kandidatom i saborskim zastupnikom Mirom Totgergelijem osvojio je 52.05% glasova i tako već u prvom krugu osigurao pobjedu.

-Zahvaljujem svim stanovnicima Bjelovarsko – bilogorske županije na povjerenju. Pobjeda u prvom krugu je pokazatelj da smo dobro radili u prošle četiri godine i da moramo nastaviti s istim tempom. Zahvaljujem se svim svojim političkim partnerima, a posebno se zahvaljujem svojoj obitelji koja mi je bila najveća potpora. – prva je reakcija župana Damira Bajsa.

U ostalim gradovima, osim u Bjelovaru i Daruvaru, pitanje gradonačelnika je također riješeno u prvom krugu. Dinko Pirak je u Čazmi sa 56,15% uvjerljivo pobijedio protukandidata Zlatka Salaja koji je dobio 17,26% glasova. Treći je bio Denis Sever sa 13,36%. U Grubišnom Polju Zlatko Mađeruh nije dopustio iznenađenje i u prvom krugu osvojio je 54,11% posto glasova dok je Sebastijan Svat imao 20,6%. Garešnica je odlučila dati povjerenje Josipu Bilandžiju koji je osvojio je 55,27% glasova dok je druga bila Aleksandra Hojka kojoj 15,55% glasova nije bilo dovoljno za drugi krug.

U Daruvaru, nakon što mjesecima nisu imali gradonačelnika, očekuje nas velika borba za fotelju broj 1. U prvom krugu najbolje je prošao Damir Lneniček, kandidat HDZ-a, HSU-a, HSS i HSLS sa 42,97% glasova. U drugom krugu sučelit će se sa saborskim zastupnikom Vedranom Babićem koji je osvojio 37,48% glasova.