VELIKO TROJSTVO – Proteklog je tjedna Upravno vijeće Dječjeg vrtića Veliko Trojstvo izabralo ravnateljicu. Ovaj izbor, kako pojašnjava načelnik Općine Ivan Kovačić, sada treba potvrditi i tamošnje Općinsko vijeće koje će se sastati tijekom ovoga tjedna. Ako ravnateljica bude potvrđena većinom glasova općinskih vijećnika, neće biti prepreka za raspisivanje natječaja za zapošljavanje budućih odgojiteljica.

-Ako sve bude u redu, natječaji za odgojiteljice bi mogli biti raspisani već ovoga tjedna. Ono što me veseli je povoljna epidemiološka situacija koja nam daje nadu da ćemo naš vrtić otvoriti najkasnije do 1. travnja – otkriva načelnik Kovačić.

Podsjetimo, otvorenjem novog dječjeg vrtića u Velikom Trojstvu, mališani ove bilogorske općine imati će zaista izvanredne uvjete. Novi vrtić, osnovna škola, kao i školsko-sportska dvorana smješteni su pod istim krovom što je standard kojim se može pohvaliti rijetko koja jedinica lokalne samouprave čak i na nacionalnoj razini. Osim toga, novi vrtić bit će moderno opremljen, a u tri odgojne skupine mjesta će biti za 52 mališana od jasličke do predškolske dobi o kojima će brinuti ukupno šest odgojiteljica.