Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Ivana Matić (19) svestrana je i ambiciozna djevojka koja je nakon završene Medicinske škole počela stažirati u Općoj bolnici Bjelovar. Kaže da je zadovoljna s trenutnim poslom, ali da za budućnost ima razne planove i ciljeve. Ivana je prije dvije godine bila miss Bjelovarsko – bilogorske županije, a ove godine jedina je kandidatkinja iz naše županije za Miss Universe Hrvatske.

-17 nas je kandidatkinja za Miss Universe, a birat će se Miss, te prvi i druga pratilja kao i Miss fotogeničnosti i simpatičnosti. Nemam tremu na takvim događanjima, jednostavno se prepustim i uživam tako da je to i jedan od razloga zašto sam ušla u to sve – priča nam Ivana za koju inače možete glasati putem facebook stranice Miss Universe Croatia to jest ovdje gdje zatim trebate stisnuti ‘like’ na njezinu fotografiju.

-Da, glasa se putem facebooka i instagrama. No, ne opterećujem se pobjedom. Ako se dogodi super, ako ne život ide dalje. Bitno mi je da prikupim nova iskustva i da uživam – kaže nam Ivana koju ćete moći vidjeti uživo na HRT-u 27. travnja.

Ivana se odlično snalazi pred fotoaparatima

-Već smo nas 17 imale pripreme od 21. do 26. ožujka u Zagrebu, a 27. travnja je veliko finale koje će se prenositi uživo. Na to finale ću voditi svoje roditelje koji su mi uvijek velika potpora – rekla nam je Ivana. Otrkila nam je i da voli izlaske s prijateljicama, da često ide u teretanu i kino, ali i da nakon staža planira nešto neobično za jednu mladu missicu.

Kaže da nikada nema tremu pred nastupima

-Ako ne dobijem stalni posao, onda ću se prijaviti za vojsku. U četvrtom razredu srednje škole došli su nam vojnici održati predavanje i to me sve jako zainteresiralo. Zvuči možda čudno za nekoga da štikle i haljine zamjenim vojnim čizmama, ali mislim da bi vojnu obuku uspjela proći i da bi to također to bilo jedno zanimljivo i bogato iskustvo. Naravno, sve još ovisi o poslu i mogućnošću upisa na fakultet, ali jako ozbiljno razmišljam o tome – otkrila nam je simpatična i otvorena Ivana koja svakako zaslužuje našu potporu.