Ivan Ožegović, 25-ogodišnji je akademski glumac koji je na daske koje život znače prvi puta kročio u atomskom skloništu Bjelovarskog kazališta. Od tada do danas njegova karijera ide strmom uzlaznom putanjom, a početkom ožujka gledat ćemo ga u jednoj od glavnih uloga nove humorističke serije Crno-bijeli svijet. Glumit će Davorina Bogovića, frontmena Prljavog kazališta u seriji koja se bavi počecima glazbenih karijera legendarnih rock-ikona s početka 80-ih godina prošlog stoljeća. S obzirom da je svaka epizoda vezana uz jedno poznato ime, Ožegović na red dolazi u sedmoj epizodi. No, ovaj mladi glumac Bjelovačnima je već poznat, i to s bjelovarske premijere ratnog filma Broj 55, u kojoj glumi jednog od hrvatskih branitelja koji su tragično poginuli u četničkoj zasjedi u Kusonjama.
– Bjelovarska premijera Broja 55 i glumcima, a posebno režiseru Kristijanu Miliću, bila je posebno važna upravo zbog toga što je pola kino-dvorane bilo životno vezano za te branitelje. Imali smo strašnu tremu, jer smo znali da su u dvorani njihovi suborci, prijatelji i članovi obitelji i stoga smo jako odahnuli kada su nas na kraju predstave počastili pljeskom – govori Ožegović, kojega su za Akademiju pripremali Goran i Bojan Navojec, najpoznatiji bjelovarski glumci kojima će se mladi Ivančanin prema svemu sudeći, uskoro pridružiti te tako ojačati bjelovarski lobi.

Nema pršuta do domaćih kobasica

Za ulogu mladog Bogovića Ožegović je, kaže, milijun puta preslušao rane albume Prljavog kazalište, posebice famoznu rečenicu “Ja sam Davorin Bogović, a sve oko mene je crnobijeli svijet”, iako je u seriji ne izgovara. Odgledao je sve njegove intervjue, a na kraju se s njim i upoznao. Epizodu o Prljavom kazalištu dogovorili se se pogledati zajedno, kako bi mu Bogović ukazao na one slabije odglumljene trenutke ili pogreške.
– Ne mogu govoriti o sličnosti i razlikama svoga i odrastanja Davorina Bogovića, jer o tome nismo previše razgovarali, ali znam da je njemu Dubrava bila ono što je meni Ivanska prema Bjelovaru, a Bjelovar prema Zagrebu. Kada su oni iz Dubrave išli u Zagreb, uvijek su govorili da idu u grad. I danas od Dubrave do Trga bana Jelačića tramvajem treba pola sata, skoro kao automobilom od Ivanske do Bjelovara – govori Ožegović koji, iako živi u Zagrebu, dvaput mjesečno dolazi roditeljima u Ivansku.
-Slobodno napišite da mi mama još uvijek pere rublje i da iz Ivanske u Zagreb nosim kobasice, govori Ožegović koji kupovanje pršuta od 200 kuna po kilogramu smatra bacanjem novca. Lijepo je, kaže, kada se vrati kući, a susjeda mu ispeče kolače.

Glumački Ronaldo

Na klasično pitanje zašto je postao glumac on nudi klasičan odgovor – zbog djevojaka.
– Vidio sam da se pale na one koji sviraju gitaru, a ja je nisam znao svirati, pa sam se počeo baviti glumom – odgovara. Trenutno je angažiran na ulogama u nekoliko novih hrvatskih filmova, no još uvijek ima prostora za dodatne angažmane. Iako uspijeva živjeti od glume, kaže da mu novac nije presudan pri odabiru uloga. Rado, kaže, prihvaća i uloge koje mu nude apsolventi ADU-a, za što ni ne očekuje da bude plaćen. Jedna od prvih njegovih zapaženijih uloga bila je ona u reklami za Privrednu banku Zagreb. Iako za taj nastup nikada nije plaćen, jer je propala tvrtka koja ga je angažirala, nije mu žao. Naime, ta je reklama prikazana u poluvremenu utakmice Dinamo – Real Madrid koji se igrom slučaja gledao u Ivanskoj.
– Neopisivo je zadovoljstvo pred svojim sumještanima pojaviti se na ekranu gotovo pa bok uz bok Realovim igračima – govori Ožegović.