Poslodavci s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, baš kao i u ostatku Hrvatske, sve teže dolaze do kvalitetne radne snage. Iako broj zaposlenih osoba ne raste ni približno kao što pada broj nezaposlenih, prema svemu sudeći velik dio onih radno naja(tra)ktivnijih odlazi izvan hrvatskih granica, najčešće u neku od država zapadne Europe. Naši poslodavci, sve i da hoće, nisu konkurenti zbog visokih nameta kojima se opterećuje hrvatska plaća, pa u radničkom džepu obično završi tek polovica onoga što mu poslodavac ustvari isplaćuje, dok ostatak “pojede” nezasitna država.

Kad iskustvo postane prednost

Kako se za različita radna mjesta traže različite vještine, postoje i ona gdje se cijeni iskustvo i mirnoća, osobine koje većina radnika poprimi s godinama. Primjerice, nije tajna da na području Bjelovarsko-bilogorske županije nedostaje liječnika, a jedno od rješenja svakako je angažiranje onih umirovljenih. Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, na području naše županije zaposleno je 47 umirovljenika, 27 muškaraca i 20 žena. Podaci se odnose na kraj kolovoza ove godine, a riječ je o umirovljenicima koji su zaposleni na pola radnog vremena te im se u skladu sa Zakonom o mirovinskom osiguranju ne obustavlja isplata mirovine.

Na državnom nivou, riječ je o 3.505 osoba pri čemu prednjače stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti, a slijede trgovina pa djelatnosti zdravstvene zaštite.

Zašto uopće zaposliti umirovljenika?

S obzirom da se hrvatski umirovljenik u prosjeku prilično mlad čovjek, postoji niz stimulacija za umirovljenike koji i dalje žele raditi, ali i za poslodavce koji ih žele zaposliti. Umirovljenici će tako i dalje primati mirovinu ako se zaposle na najviše pola radnog vremena, a dopušteni su im i sezonski radovi. Ipak, morat će plaćati doprinos za mirovinsko osiguranje od 10 posto, te dodatnih 7,5 posto za zdravstveno.

Jednako tako, umirovljenicima se dopušta da pod stare dane zaplove vodama poduzetništva na način da ne moraju plaćati mirovinsko osiguranje, odnosno da ga plaćaju po manjim stopama ako otvore obrt, OPG ili tvrtku. Igor Kokoruš

Niz poticajnim mjera za zapošljavanje starijih osoba

S obzirom da poslodavci ipak u najvećoj mjeri žele zaposliti mlade osobe, postoji i čitav niz potpora za zapošljavanje onih koji su dovoljno stari da im se teško zaposliti, a još uvijek premladi za mirovinu.
– Mjere aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje usmjerene su upravo na najugroženije skupine nezaposlenih osoba, od kojih je jedna i dobna skupina od 50 i više godina. Osobe starije od 50 godina predstavljaju ciljanu skupinu u svim mjerama aktivne politike zapošljavanja, osim u mjeri Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, a ukoliko udovoljavaju ostalim propisanim uvjetima pojedine mjere. Osobe starije od 50 godina tako mogu biti uključene u potpore za zapošljavanje, potpore za usavršavanje, potpore za samozapošljavanje, obrazovanje nezaposlenih, osposobljavanje na radnom mjestu, javni rad, potpore za očuvanje radnih mjesta i mjera Stalni sezonac – poručuje Ružica Hrga iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dodajući da su sve mjere detaljno opisane na internetskim stranicama www.mjere.hr.