Talijanskom diskontnom maloprodajnom lancu Eurospin koji je najavio širenje po Hrvatskoj, među inim gradovima navodno je zanimljiv i Bjelovar. Prema informacijama s njihovih službenih internetskih stranica, zanimljiva su im zemljišta u svim hrvatskim gradovima koji broje više od deset tisuća stanovnika, a toj skupini neprijeporno pripada i Bjelovar. Prema informacijama iz posllovnih krugovima, Eurospin je zainteresiran za izgradnju trgovačkog centra u blizini Lidla, odnosno Stop&Shop centra.

Samo robne marke

Eurospin se od sličnih trgovačkih lanaca razlikuje po tomu što u asortimanu drži isključivo robne marke, što je praksa na koju je Bjelovarčane do sada najviše “naučio” upravo Lidl.
Kao lokacija za izgradnju novog trgovačkog centra spominje se i makadamsko parkiralište preko puta Kauflanda koje se u katastru vodi kao vlasništvo irske tvrtke Ratio Metal Trade.
U svakom slučaju, čini se da je nakon višegodišnje stanke Bjelovar ponovno postao zanimmljiv tom sektoru tržišta, s tom razlikom što su sada u igri nove lokacije, dok one stare polako odlaze u zaborav.

Prima seli u Getro

Podsjetimo, priča o bjelovarskim trgovačkim centrima, započela je prije deset godina, u vrijeme kada nitko nije pretpostavljao da će svijet, a pogotovo Hrvatsku, zadesiti globalna ekonomska vremena. U ta predkrizna vremena kao idealna mjesta za velike trgovačke centre najčešće su spominjane tri lokacije – bivši auto poligon u vlasništvu Mercatora preko puta Petrolove benzinske crpke, zimska služba Cesta u Nazorovoj ulici, te pogon BIM-a u Sredicama. Na potonje dvije lokacije kao investitor se spominjao Konzum koji se i dalje nalazi u bivšoj Nami u centru Bjelovara, gdje mu kronično nedostaje parkirališnog prostora. No, s obzirom na kalvariju koju je prošao Agrokor, za pretpostaviti je da se Konzum u dogledno vrijeme ipak neće širiti.
Bjelovarske Ceste još uvijek traže kupca za nekretninu u Nazorovoj ulici, dok se prostor BIM-a pokazao prevelikim za izgradnju sâmog trgovačkog centra, a s obzirom da je u vlasništvu Agrokora, također ne treba očekivati nikakva investicijska čuda.
Vrijedi reći i kako će ovih dana biti razriješen veliki misterij s još jednim velikim i atraktivnim poslovnim prostorom prvenstveno namijenjenom za trgovačku djelatnost. Riječ je o bivšem Getrou u Pakračkoj ulici u kojemu je do nedavnog preseljenja bio smješten Pevec. Tamo se 7. prosinca otvara trgovina Prima namještaja na 1.800 četvornih metara površine.