Nova zgrada Glazbene škole Vatroslav Lisinski trebala bi se početi graditi iduće godine, a mladi bjelovarski glazbenici i njihovi profesori prve note u novoj ustanovi trebali bi odsvirati 2021. godine, vidljivo je iz prijedloga proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije o kojemu će se glasovati na današnjoj sjednici Županijske skupštine. Za izgradnju nove zgrade Glazbene škole predloženo je ukupno 20 milijuna kuna, pri čemu bi se sljedeće godine investiralo pet, godinu nakon toga 10, a 2021. godine zadnjih pet milijuna kuna.

Vlada odustala od JPP-a

Nova zgrada, podsjetimo, bila je dio javno-privatnog partnerstva Bjelovarsko-bilogorske županije i resornog ministarstva. Aktualna vlada od toga modela, prema svemu sudeći, prešutno je odustala pa će čitav trošak pasti na leđa Bjelovarsko-bilogorske županije. Ipak, dio novca Županija bi mogla dobiti prodajom postojećeg objekta Glazbene škole u Ulici Vatroslava Lisinskog, obiteljske kuće u kojoj mladi bjelovarski glazbenici sviraju već desetljećima, a koja se nalazi u najužem centru grada. Vrijedi spomenuti i kako se nastava u Glazbenoj školi odvija na dvije lokacije, odnosno i u Domu kulture, što je svakako neadekvatno i zahtijeva dosta dodatnog posla.

Grad ustupio zemljište

Nova zgrada gradit će se u Ulici Vllahe Paljetka, između trgovačkog centra Kaufland i policijske postaje, ali s druge strane ulice na parceli veličine 1.500 četvornih metara koju je Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bez naknade ustupio Grad Bjelovar u vrijeme gradonačelnika Antuna Korušeca.
Izgradnji nove zgrade Glazbene škole djelatnici te ustanove nadaju se već gotovo čitavo jedno desetljeće, a ponekad im je i nedostajalo strpljenja.