BJELOVAR – Bjelovarsko – bilogorskoj županiji prošao je još jedan u nizu projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom. Riječ je o izgradnji pristupne rampe na ulazu u županijski Dom zdravlja, stomatologije u Bjelovaru u vrijednosti oko 286 tisuća kuna. Inače, riječ je o projektu koji je Bjelovarsko bilogorska županija prijavila na Javni poziv Ministarstva hrvatskih branitelja koji će ga i sufinancirati s 80 tisuća kuna.

Na taj način socijalno osjetljive skupine društva, u ovom slučaju osobe s invaliditetom, će moći uz pomoć rampe doći do svoga stomatologa. Ovaj projekt posebno je pozdravila Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, a do sada su osobe s invaliditetom do odjela stomatologije morale prolaziti kroz centralni laboratorijski odjel i kroz pravi mali ‘labirint’ hodnika u bjelovarskoj bolnici što se uskoro više ne bude moralo događati.
Podsjetimo, prošle godine su putem istog Javnog poziva našoj županiji odobreni projekti izgradnje pristupnih rampi na ulazima zdravstvenih ambulanti u Bereku i Rovišću. (vec)