Piše: Vedran Cindrić

Ženski rukometni klub Bjelovar u noći s utorka na srijedu kreće u Izrael na svoju prvu gostujuću europsku utakmicu. Naime, nakon što su naše rukometašice u prvom kolu Challenge Cupa izbacile portugalski Alavarimu, ždrijeb im je dodijelio ekipu Maccabi Rishon iz Izraela to jest Tel-Aviva. Dogovorom klubova odučeno je da se obje utakmice igraju u Tel-Avivu 31. siječnja (petak) i 1. veljače (subota)

-Krećemo u noći s utorka na srijedu za Budimpeštu odakle avionom letimo za Tel-Aviv i tamo smo negdje u srijedu predvečer. Četvrtak ćemo imati dan za aklimatizaciju i onda u petak i subotu igramo utakmice – rekao nam je Hrvoje Cikoja, trener ŽRK Bjelovar. Kaže da unatoč internetu i društvenim mrežama nije bilo lako doći do informacija o ekipi Maccabi Rishon.

Problem s ozljedama

-Nema baš njihovih utakmica na netu, ali uspjeli smo nešto ipak nabaviti pa sam ih gledao. Njihova ekipa je niža od naše, ali zato su vrlo brze. Mlada su ekipa i osim Izraelki imaju dvije strankinje. Imaju na golu odličnu vratarku iz Srbije i jednu odličnu Brazilku. Primjetio sam i da su vrlo fanatične i borbene, ali mi najviše moramo gledati sebe jer ne idemo tamo na izlet već po prolaz dalje – istaknuo je Cikoja. Dodaje da ga zapravo najviše brinu ozljede nekih svojih igračica.

-Izraelke su dobre, ali nisu nepobjedive. Više me brinu ozljede nekih mojih igračica, ali nadam se da će se to do petka sve sanirati – zaključio je Cikoja, a njemu i našim igračica želimo sretan put i novi veliki europski uspjeh u dalekom Izraelu.