Stanovnici Vidikovca, koji već desetljećima uživaju u vjerojatno najljepšem pogledu na centar Bjelovara, a tek odnedavno i u blagodatima gradske infrastrukture poput vodovoda i kanalizacije, uskoro će, za godinu i pol do dvije, moći uživati i u novoj cesti, pa čak i u nogostupu poput, primjerice, svojih istočnijih susjeda u Novoseljanima. Naime, Grad Bjelovar upravo je raspisao javnu nabavu za rekonstrukciju nerazvrstane ceste Vidikovac, od spoja sa Slavonskom cestom s jedne, te s Garešničkom ulicom s druge strane, ukupne duljine 2 800 metara. Podsjetimo, otkako su prije nekoliko godina kanalizacijske cijevi prešle potok Bjelovacka, spomenute blagodati postale su dostupne prigradskim naseljima i ulicama u južnom dijelu Bjelovara.

U (ne)milosti ŽUC-a

Sada, kada su postavljene sve potrebne podzemne instalacije, a cesta tek privremeno zakrpana, ili kako se to stručno kaže, vraćena u prvobitno stanje, ispunjeni su preduvjeti za opsežnije radove. Pri tomu posebno valja naglasiti da je sve donedavno cesta koja prolazi kroz Vidikovac bila pod ingerencijom Županijske uprave za ceste, pa sve i da je htio, Grad Bjelovar nije ju mogao obnavljati.

Rekonstrukcija Vidikovca, inače, razdijeljena je u tri faze – prva faza je spoj sa Slavonskom cestom, koji je prilično zahtjevan zbog visinske razlike. Slijedi sâma trasa koja vodi kroz Vidikovac do granice s Brezovcem, a treća faza je od Brezovca do spoja s Garešničkom ulicom. Tu je riječ o dvosmjernoj cesti s pješačkom stazom i oborinskom odvodnjom.
Inače, u natječajnoj dokumentaciji spomenuto je i kako bi građevinski radovi trebali potrajati 16 mjeseci, pa će se stanovnici Vidikovca, donekle već naviknuti na raskopane ulice, morati naoružati dodatnim dozama strpljenja. Otvaranje ponuda zakazano je za 11 .svibnja.