Zbog radova na proširenju ceste u utorak, 11. studenog, zatvorena je prometnica od Gudovca do Bolča, javili su danas iz Hrvatskih cesta, a radovi bi trebali trajati do 21. prosinca kada će se cesta ponovno pustiti u promet. Iako će radovi na spomenutoj dionici biti dovršeni prije nove godine, dionica brze ceste Vrbovec 2 – Farkaševac u promet bi trebala biti puštena u proljeće 2019. godine.
Otvorenjem spomenute dionice brze ceste, te uređenjem lokalne ceste od Farkaševca do Gudovca, Bjelovarčani će imati novi pravac do Zagreba koji bi trebao dodatno rasteretiti onaj prometno najintenzivniji koji vodi preko Rovišća.
Riječ je o lokalnoj cesti koja preko Gudovca i Bolča vodi do Farkaševca, a potom brzom cestom do Zagreba. Putovanje tom dionicom trebalo bi biti desetak minuta kraće nego što je putovanje preko Rovišća.
Što se nastavka izgradnje brze ceste tiče, dakle od Farkaševca do čvorišta Veliko Korenovo, prema neslužbenim informacija, realno je očekivati dovršetak radova tek za pet godina, dakle 2023. godine. U prvoj fazi od Farkaševca do Bjelovara trebao bi se izgraditi tek jedan trak, iako se projektiraju dva.